4 milijarde eura poticaja za kupovinu elektro auta daju Francuzi, ali ne svima, već samo siromašnima

SUPERHIK PLENKOVIĆ I SOCIJALNO OSJETLJIV MACRON! Za razliku od Hrvata koji poput lika iz Alan Forda daju subvencije od 9000 eura i najbogatijima...

... Francuzi to čine selektivno, pomažu samo onima koji imaju godišnja primanja manja od 15.400 eura!

Francuzi su tako odlučili elektro aute učniti dostupnim za 50.000 Francuza smanjenog imovinskog stanja, a bogati po njima ionako imaju pa nek' sve plate! Mogu "kupiti jedidino" francuske elektro auto.
Macron je poručio da akcija za siromašne traje do kraja godine!
4 milijarde eura poticaja za kupovinu elektro auta daju Francuzi, ali ne svima, već samo siromašnima Luka Sanzl / Pixssell
13. 2. 2024

Francuska vlada do kraja ove godine zaustavit će program subvencioniranja leasinga električnog automobila osobama s niskim primanjima. Sve se to događa nakon što je potražnja daleko premašila početne planove.
Vlada je ove godine u proračunu predvidjela 20.000 ugovora o najmu, ali ga je povećala na 50.000 zbog velike potražnje.

Prema programu, ljudi s manje od 15.400 eura godišnjeg prihoda od početka 2024. mogu iznajmiti električno vozilo za 100 do 150 eura mjesečno.

Vlada je pokrenula program kako bi potaknula potražnju za električnim vozilima među ljudima koji si ih inače ne bi mogli priuštiti.

Prvotno se namjeravalo pokrenuti ranije, ali je odgođeno za početak ove godine jer francuski proizvođači automobila nisu bili spremni s dovoljno prihvatljivih vozila.

Vlada je u proračunu izdvojila 1,5 milijardi eura za ponudu 20.000 zakupa u okviru programa ove godine, ali nakon velike potražnje rekla je u ponedjeljak da će povećati taj broj na 50.000 ove godine prije nego što ga ponovno nastavi sljedeće godine.

Vlada također nudi kupcima automobila novčane poticaje između 5000 i 7000 eura kako bi dobili više električnih vozila na cesti, uz ukupnu cijenu od milijardu eura godišnje.

Da bi bila kvalificirana za oba programa, vozila moraju zadovoljiti ograničenja u količini ugljika proizvedenog u njihovoj proizvodnji i otpremi -- mjera osmišljena kako bi se osiguralo da jeftina vozila kineske proizvodnje ne ispunjavaju uvjete.

Popis prihvatljivih modela uključuje 24 modela Stellantisa i pet Renaulta. Tesla Model Y ispunjava uvjete, ali ne i njegov Model 3.

Dacia, Renaultov niskobudžetni Renault, doživjela je isključenje svog modela Spring uvezenog iz Kine s popisa.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.