Nije istina, ali jest: policija zaustavila 13-godišnjaka s još dvoje djece u autu koji je vrludao cestom

U Marofu je policija zaustavila vozača osobnog auta zbog nesigurne vožnje. Ustanovili su da je njime upravljao 13-godišnjak koji je prevozio još dvoje djece. Na mjesto događaja pozvani su njegovi roditelji.

Nije istina, ali jest: policija zaustavila 13-godišnjaka s još dvoje djece u autu koji je vrludao cestom Dariusz Sankowski/Pixabay
16. 2. 2024

Foto: Dariusz Sankowski / Pixabay (slika je simbolična)

U naselju Marof policija je u četvrtak oko 16 sati zaustavila vozača osobnog automobila zbog nesigurne vožnje. Ustanovili su da je njime upravljao 13-godišnjak koji je prevozio još dvoje djece. Roditelji su pozvani na mjesto događaja, a automobil im je oduzet. Policijska uprava Novo mesto priopćila je da će roditelji 13-godišnjeg dječaka biti privedeni na optužni prijedlog, a policija je u Bršljinu u Novo mestu u četvrtak oko 22.30 sati obrađivala prometnu nesreću. Utvrdili su da je za nesreću odgovoran 31-godišnji vozač, koji je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i udario u automobil 20-godišnjeg vozača.

U nesreći nitko nije ozlijeđen, no policija je utvrdila da je počinitelj upravljao vozilom pod utjecajem alkohola. Imao je 0,98 miligrama alkohola u litri izdihanog zraka. Oduzeta mu je vozačka dozvola, a o počinjenim prekršajima bit će obaviješten sud uz optužni prijedlog. Zakonom o pravilima prometa na cestama za utvrđene prekršaje propisana je novčana kazna od 1500 eura, a vozaču motornog vozila izriče se i 21 kazneni bod, priopćila je policija.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.