- Ovo nije način da razgovarate s bilo kim, a kamoli s Rusijom! Lavrov očitao bukvicu Zapadu koji ne želi Rusiju kao partnera i ravnopravnog sugovornika

Ruski ministar vanjskih poslova: Nadam se da Zapad više neće uvoditi demokraciju po svijetu! „Nikada nismo težili nikakvom sukobu, a kamoli samoizolaciji, a spremni smo i na suradnju sa zapadnim zemljama, ako promijene pristup i prestanu se ponašati kao mentori koji sve znaju, dok je Rusija student koji mora napraviti domaću zadaću. Ovo nije način da razgovarate s bilo kim, a kamoli s Rusijom “, rekao je Lavrov, a prenijela ruska agencija TASS.

- Ovo nije način da razgovarate s bilo kim, a kamoli s Rusijom! Lavrov očitao bukvicu Zapadu koji ne želi Rusiju kao partnera i ravnopravnog sugovornika European Union
2. 9. 2021

Zapadne zemlje nemaju pravo razgovarati s Rusijom s pozicije “mentora”, izjavio je danas ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, dodajući da Rusija nastoji izgraditi samo ravnopravne odnose s drugim zemljama.

Napisala: Ana Tomljanović

Foto:

„Nikada nismo težili nikakvom sukobu, a kamoli samoizolaciji, a spremni smo i na suradnju sa zapadnim zemljama, ako promijene pristup i prestanu se ponašati kao mentori koji sve znaju, dok je Rusija student koji mora napraviti domaću zadaću. Ovo nije način da razgovarate s bilo kim, a kamoli s Rusijom “, rekao je Lavrov, a prenijela ruska agencija TAS S.

Prema njegovim riječima, Rusija jednako nastoji ojačati svoj suverenitet i izgraditi dobre odnose sa svim zemljama.

“Naši planovi temelje se na snažnoj podršci našeg stanovništva u jačanju ruskog suvereniteta i dobrosusjedskog okruženja s našim okruženjem i razvijanju dobrih odnosa sa svima onima koji su to spremni učiniti pošteno, na ravnopravnoj osnovi”, rekao je Lavrov.

Također je izrazio nadu da će zapadni čelnici održati obećanje i da više neće nametati demokraciju drugim zemljama, dok je pokušaj uvođenja zapadnog sustava u Afganistan nazvao “najvećom greškom”.

Članak je također dostupan u tiskanom izdanju magazina Start, koji je u prodaji od 31.07.2021.

PRETPLATITE SE!

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.