- Od nas samo Finska i Danska imaju manje zaraženih, broj preminulih je u padu, Ako procijenimo da je situacija dobra, popuštat ćemo mjere u skladu s rezultatima

- Kontinuirano bilježimo pad broja zaraženih, rekao je Plenković na današnjoj sjednici Vlade. Kazao je kako u Europskoj uniji samo Finska i Danska imaju manje zaraženih od Hrvatske.

- Od nas samo Finska i Danska imaju manje zaraženih, broj preminulih je u padu, Ako procijenimo da je situacija dobra, popuštat ćemo mjere u skladu s rezultatima Photo: Igor Kralj/PIXSELL
18. 2. 2021

“Broj preminulih je također u značajnom padu. Nastavljamo sa svim aktivnostima koje imaju protuepidemijski karakter”, rekao je Plenković, podsjetivši i na popuštanje mjera, koje je ocijenio primjerenim.

“Razmatrat ćemo situaciju i ako procijenimo da je situacija takva da se može ići u daljnje popuštanje, mi ćemo to i napraviti”, rekao je.

Govorio je i o cijepljenju, kazavši da će Hrvatska na temelju dosadašnjih kontakata poslati upite i ruskoj strani oko cjepiva Sputnjik V. “Važno je i da poruke budu konzistentne da naši građani ne budu dovedeni u sumnju oko učinkovitosti pojedinih cjepiva”, rekao je Plenković, ponovivši da su sva cjepiva potpuno učinkovita u sprečavanju težih oblika covida, respiratora i smrtnih ishoda od bolesti covid-19.

Govorio je i o ukidanju viza za SAD, ponovivši da je smanjen broj odbijenih viza Hrvatima za SAD na ispod tri posto. Ostalo je još rješavanja nekoliko pitanja koja su mahom u domeni Ministarstva vanjskih poslova. “Vjerujemo da će se do ljeta riješiti to pitanje”, rekao je Plenković.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.