- Lokalni šerifi? Kakav pijesak u oči! NACIONALNI ŠERIFI su izvor zla, jer drže 90 % našeg novca. Riba smrdi od glave, zar ne

- Pravi hrvatski moćnici su pročelnici ministarstava, šefovi policije, državnog odvjetništva, direktori državnih agencija i javnih tvrtki, ravnatelji javnih ustanova, državni inspektori, poreznici, kazao je u posve neobičnom, brutalno iskrenom, za naše prigode i "otkačenom" razgovoru Kristijan Kapović, načelnik općine Vir za novi broj Starta koji je na svim kioscima. Njegova je obitelj u posljednja tri desetljeća uplatila kroz različite poreze i više od 60 milijuna kuna, u njihovim firmama isplaćeno je na tisuće plaća, na Otoku je nered zamijenio redom i nije onda čudno da mu pušu za vratom, da ga kazneno prijavljuju, tim prije jer Kapović je razgolio funkcioniranje duboke države. U njoj konce ne vode ni predsjednici Vlade, Države, Sabora..., već desetljećima ukorijenjeni pozadinski igrači koji čuvaju status quo u kojem se ne poštuje pravo i pravda. Kristijan Kapović trn je u oku mnogih jer nije ni u HDZ-u ni u SDP-u. Neovisan je, a to se u lokalnoj zajednici itekako cijeni. Iako jedan od najmlađih načelnika općina u državi relativno je mlad. Ima 45 i bez obzira na 8 optužnica DORH-a te na više od stotinu kaznenih prijava ide po peti mandat. On je borac protiv kleptokracije i mafije i demaskira zabludu po kojoj su lokalni moćnici glavni izvor zla. - Pa ja raspolažem samo s 5 posto poreza koji je prikupljen na Viru. Sve ostalo ide, zna se kamo.

 

- Lokalni šerifi? Kakav pijesak u oči! NACIONALNI ŠERIFI su izvor zla, jer drže 90 % našeg novca. Riba smrdi od glave, zar ne Bojan Haron Markičević/Start
19. 12. 2020

- Meni bace molotovljeve koktele na objekt, kriminalci prijete pištoljem i silovanjem supruzi, napadaju fizički i verbalno mater i oca, komunalni redari su izloženi svakodnevnom nasilju, općinske pročelnike se zastrašuje tako da im se pale kuće i automobili… Mi sve to prijavimo policiji i DORH-u! Znate što se dogodi? Jedno veliko NIŠTA. Zato protiv mene država, kojoj je moja obitelj zadnjih 30 godina, kroz poreze i doprinose, uplatila 60 milijuna kuna već se godinama uprla dokazati da sam organizirao kriminalni pothvat kako bi ukrao dvije kave i dva čaja te par vrećica leda iz ledomata. O tempora, o mores i zato diže optužnice. Bile su to rečenice, možda i previše ozbiljnog, Kristijana Kapovića koja su mi se najdublje urezale u pamćenje. Vraćao sam se kući kasno navečer, nakon posve neobičnog razgovora s najdugovječnijim načelnikom općine u Hrvatskoj koji nije član ni jedne stranke, a 45 mu je godina tek. Već dva desetljeća Virani mu daju povjerenje. Kaže, svoj je na svome.

Više pročitajte u novom, blagdanskom broju Starta, koji je na svim kioscima. Isplati se pročitati. Posve neobično, iskreno, dalmatinski brutalno, a opet s humorom i smislom, s vjerom da je moguće Hrvatsku učiniti uređenom i pravednom državom u kojoj vladaju pravo i pravda.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.