- Išao sam i glavom tamo gdje drugi nisu htjeli postaviti ni nogu, riječi su Zoran Milanovića kojima je slikovito istaknuo zašto se kandidira za predsjednika RH

- Nastavljamo rame uz rame sa Zoranom Milanovićem, rekao je danas na Predsjedništvu SDP-a Davor Bernardić i pri tome naglasio kako je njegov prethodnik na čelu stranke danas i službeno i njihov kandidat. Predložit ću Zorana Milanovića, za predsjedničkog kandidata jer on je taj koji ne dijeli ljude i koji se bori da svaki građanin zaslužuje jednaku šansu... - Ne idem u utrku s Iblerovog trga, kazao je Zoran Milanović pokazujući kako želi imati bitno veću podršku od samo stranačke. Predstavljen kao dio njegova užeg tima za sada je samo Orsat Miljević, bivši ministar u njegovoj Vladi
Davor Bernardić uzvratio Zoranu Milanoviću istom mjerom, Zoran ga u studenom 2016. promovirao u predsjednika stranke, a sad ga Davor potvrdio kao kandidata SDP-a za predsjednika države

- Išao sam i glavom tamo gdje drugi nisu htjeli postaviti ni nogu, riječi su Zoran Milanovića kojima je slikovito istaknuo zašto se kandidira za predsjednika RH Jurica Galoic/PIXSELL
17. 6. 2019

- Zahvaljujem prijateljima iz SDP-a i to je važno što me podržavaju. No to ne ide ako ne postoji i vlastita želja, a ja je imam. Sad je vrijeme promjena i Hrvatska je u stanju koje je svakako popravljivo. Imam veliko političko i životno iskustvo, imam potrebu pokazati kako taj posao imao sadržaj i smisao da služiš svojoj zemlji. Želja mi je pridobiti i bitno veću i širu podršku od samo one stranačke, kazao je danas Zoran Milanović, bivši premijer koji je nakon tri godine odlučio vratiti se u politiku. Nastavio je:
- Treba vjerovati svim kandidatima i znati kako će se u budućnosti ponašati i znati njegov karakter. Po prvi put idem kao anketni autsajder. Uvijek do sada bio sam veliki favoriti. Svaki put sam do sada imao taj pritisak i teret. Poraz je uvijek bio ne samo poraz već i fijasko. U ovu životnu avanturu ulazim stoga rasterećeniji, jer sam svjestan da sve u ovome ovisi o meni, što sam radio, što mogu očekivat, kakve su joj navike i kakav je moj karakter. Dok Hrvatska ne prijeđe na neki drugi način netko mora obnašati dužnost predsjednika države. Do sada su predsjednici znali biti i megalomani i davali su ulogu predsjedniku veću nego što im pripada.
Na pitanje koga smatra ozbiljnijim kandidatom, Škoru ili Kolindu, odgovorio je:
- Teško ćete me dobiti na taj led. Imam odgovornost prema velikoj hrvatskoj stranci,, no sva je odgovornost na meni.
Na koga računate kao podršku?
Ona je dobrodošla i već sam se čuo s mnogima. Kažu kandidat ljevice, ma ne ja sebe vidim kao predsjednika normalne Hrvatske, a ne tako dijeliti, boriti ću se odustati ne može.
Prelomilo se u meni. Ovo se mjesecima rađa u meni i nije to ad hock odluka. Imam obiteljska sidra i to mi je dodatno olakšalo odluku. Želim razgovarati s mnogima koji su bliski toj ideji. Moj život moj put, rizici kojima sam se izdigao, išao sam i glavom tamo gdje drugi ne idu nogom....
O Kolindi? Neću ništa komentirati... U timu koji vodi kandidaturu ću biti ja i suradnici i kojima vjerujem, u njihovu energiju, srčanost... S 33 godina sam postao član SDP-a. Sad sam opet tu i po prvi put ne kao anketni favoriti i to borbu čini još slađom.
Politika je umijeće mogućega i stranka je vjerojatno procijenila da je vrijeme za elastičnost... Otvorenost, uključenost, hrabrost, odlučnost... Ne smijemo biti paranoični i moramo cijeniti sebe. Odnosi u kojj bližoj okolini samo su mi dali poticaj da se vratim u politiku. Da nemam podršku najbližih teško bi to bilo.

Zoran Milanović na Facebooku objavio i službeno kandidaturu za predsjednika i odmah viđen u Cvjetnom naselju u Zagrebu s Aleksandrom Stankovićem. Na stranici Nu2 objavili:
- Prije kratkog vremena u medijima je izašla kompromitirajuća fotografija dva muškarca u najboljim godinama. Ovim putem pojašnjavamo kontekst i otklanjamo nedoumice. Danas su se u Cvjetnom naselju u Zagrebu susreli mogući predsjednički kandidat i voditelj jedne tv emisije. Bilo je riječi o Daniilu Harmsu, Ismailu Kadareu i Tomosu 15 popularnoj Penti. Osim toga voditelj emisije uputio je poziv mogućem predsjedničkom kandidatu za gostovanjem u emisiji javne televizije...jednom, nekada, u budućnosti. Mogući predsjednički kandidat poziv nije ni prihvatio ni otklonio. Rekao je da će razmisliti.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.