Gledajte uživo: Tesla Roadster poletio na put dug 50 milijuna kilometara, a cilj je Mars, tvrdi Elon Musk

Raketa Falcon Heavy u Zemljinu orbitu ponijela je i Teslu Roadster, električni kabriolet biznismena južnoafričkoga podrijetla Elona Muska. Kako je jedan od najvećih industrijskih kreatora kazao, svemir Roadsteru nije zadnja postaja. Idemo sve do Marsa i natrag, kazao je. Sve to možete pratiti uživo

Gledajte uživo: Tesla Roadster poletio na put dug 50 milijuna kilometara, a cilj je Mars, tvrdi Elon Musk tesla
7. 2. 2018

U drugoj bi fazi Falcon Heavy trebao automobil Elona Muska odvesti sve do Marsa! Zašto? Ovo je prvorazredni podvig i velika marketinška operacija poslovnoga genija kojeg uspoređuju sa Stevom Jobsom, Billom Gattesom i njima sličnima. Kako rođeni Južnoafrikanac želi apsolutno sve nadmašiti tako je poželio provozati roadster na daljinsko upravljanje ni manje ni više nego na Marsu.

Pred Tesla Roadsterom je putovanje svemirom, dugo 50 milijuna kilometara

Nakanio je potom Roadster vratiti u tople američke krajeve i nakon njegovih 500 milijuna prevaljenih kilometara provozati se u njemu. OK je Teslu ispaliti u orbitu, ali provozati ga po udaljenome planetu, vratiti ga kući i odvesti u kakvu aukcijsku kuću, Muskov je san. Ova priča odašilje još jednu važnu poruku. 
Raketa Falcon Heavy njegove tvrtke SpaceX najmoćnija je raketa koja je iz SAD-a lansirana u prošlih 40 godina! Njezin teret - Tesla Roadster iz 2008., opremljen za svemir, prema Muskovim procjenama vrijedi 250.000 dolara.  Musk simbolično tako želi pokazati kako je moguće i na taj način u budućnosti transportirati ljude u svemir, na obližnje planete. 
U svakome slučaju bolje je što su svemirski stručnjaci odlučili u orbitu ispaliti Muskov model iz 2008. nego da su u Falcon Heavy utrpali, naprimjer - paket banana i dva IKEA-ina stola. Lansiranje rakete i svemirsku misiju Tesla Roadstera možete pogledati u sljedećoj snimci:

Lutka Starmana, koji sjedi za upravljačem Tesle Roadstera i njegov put prema Marsu cjelokupna svjetska javnost može gledati uživo putem YouTube streama:

Kada se vrati bit će svakako zanimljivo vidjeti za koliko će se na aukciji uspjeti prodati prvi automobil sa svemirskim iskustvom. Prema informacijama, ovaj sporstki kabriolet prevaliti će uz raketni pogon nevjerojatnih 500 milijuna kilometara.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.