T-Roc Cabrio – sloboda kojoj nisu postavljene gornje granice!

Svojim jedinstvenim dizajnom novi T-Roc Cabrio sve je samo ne suzdržan. U serijskoj opremi Style uspijeva postići beskompromisan izgled koji pomiče granice. Fleksibilan svestrani talent kombinira sportski karakter i eleganciju te snagu i lakoću, osiguravajući pritom maksimalni užitak u vožnji. Ako ne želite birati između kompaktnog SUV-a i kabrioleta, u T-Roc Cabriu ćete pronaći najbolje od dva svijeta.

22. 7. 2020

T-Roc Cabrio - prvi kompaktni crossover na svijetu bez krova stigao je na hrvatsko tržište

„Accept No Roof” – novi T-Roc Cabrio obećava puno toga. On obećava slobodu kojoj nije postavljena gornja granica, svježinu u segmentu SUV vozila i užitak tijekom vožnje pun uzbuđenja. Kao prvi crossover kabriolet u kompaktnoj klasi vozilo objedinjuje robusnost i prednosti SUV vozila te ugodan osjećaj u vožnji otvorenog automobila.

Ekstrovertiran i emotivan dizajn
T-Roc Cabrio već na prvi pogled daje do znanja za što slovi – za zabavu tijekom vožnje, slobodu i uživanje u životu. Markantno širok prednji dio vozila, precizne linije i dinamične proporcije stvaraju jednu sasvim novu kombinaciju lakoće kabrioleta i progresivnog izgleda SUV vozila. Tim okupljen oko Klausa Bischoffa, direktora odjela za dizajn marke Volkswagen, stvorio je linije koje dodatno naglašavaju istaknut položaj modela T-Roc Cabrio u segmentu SUV vozila.

Ljepša vožnja s vrhunskim pogledom
T-Roc Cabrio s 2 + 2 sjedala koristi se tehničkom osnovom modularne poprečne platforme (MQB). On je dugačak 4,27 m, a njegov međuosovinski razmak iznosi 2,63 m. Širina mu iznosi 1,81 m (bez vanjskih zrcala), dok visina mjeri 1,52 m. Vozač i suvozač sjede, s referentnom točkom položaja kukova, na visini od 599 mm iznad asfalta, a putnici na stražnjim sjedalima na visini od čak 616 mm. Kapacitet prtljažnika ovog modela iznosi 280 litara. Preklopivi nasloni stražnjeg sjedala i opcijska kuka za vuču dodatno naglašavaju svestranost ovog automobila.

Lakoća platna
U tradiciji modela Buba i Golf Cabrio model T-Roc Cabrio raspolaže klasičnim, laganim platnenim sklopivim krovom koji se sastoji od triju slojeva. Elektrohidraulički pogon potpuno ga automatski otvara i zatvara za devet odnosno jedanaest sekundi, čak i tijekom vožnje pri brzini do 30 km/h. Otvoreni platneni krov nalazi se sklopljen u položaju slova Z iza stražnjih sjedala, a njegov masivni prednji dio služi kao pokrov. Kada je sklopivi krov podignut, pričvrsne letvice sprječavaju njegovo napuhivanje tijekom vožnje velikom brzinom. U vozilu vlada ugodna tišina zahvaljujući robusnim brtvama na vratima i prozorima. Iz izloga dodatne opreme moguće je odabrati i zaštitu od vjetra.

Sigurnost u svakom detalju
U slučaju opasnosti od prevrtanja vozila aktivirat će se zaštitni sustav – i u djeliću sekunde dvije će se debele ploče izvući iz područja iza naslona za glavu na stražnjim sjedalima. Ciljana ojačanja na karoseriji modela T-Roc Cabrio kompenziraju izostanak fiksnog krova.

Digitalni koncept rukovanja
Po želji će se T-Roc Cabrio s proizvodne trake otkotrljati s dva digitalna prikazna elementa i elementa za rukovanje: sustavom

„Digital Cockpit” u vidnom polju vozača i infotainment sustavom „Discover Media”. On je dio najnovije generacije infotainment uređaja i raspolaže jedinicom Online Connectivity Unit s integriranom eSIM karticom. Ona povezuje automobil kako s njegovim okruženjem tako i sa smartphoneima korisnika te donosi brojne nove funkcije i usluge iz ponude usluga We Connect i We Connect Plus u automobil. Opušteno uživanje u glazbi osigurat će 12-kanalni sound sustav „beats”.

Linije opreme Style i R-Line. Kupci modela T-Roc Cabrio mogu birati između dvije linije opreme. Linija Style usmjerena je na dizajn dok je linija R-Line izvedena dosljedno sportski, a njezina serijska oprema obuhvaća vozni postroj, progresivni upravljač i odabir profila vožnje. Branici su izvedeni u stilu linije opreme R-Line, dok su sportska komforna sjedala presvučena tkaninom i umjetnom kožom.

Tehnički dio osnovne opreme kod obiju linija čine sustav „Front Assist” sa City funkcijom kočenja u nuždi i sustavom prepoznavanja pješaka te potpora zadržavanja vozila na voznom traku „Lane Assist”. Linija Style i linija R-Line raspolažu 17" naplatcima od lakog metala, a marka Volkswagen opcijski može montirati kotače veličine 18" ili 19".

Učinkoviti TSI motor
Bez obzira na to je li riječ o gradskoj vožnji, vožnji prohodnim terenom, zavojitom brzom cestom ili autoputom – pogon i vozni postroj modela T-Roc Cabrio suvereno će svladati sve izazove. Na raspolaganju je učinkoviti benzinski motor s turbopunjačem i sustavom izravnog ubrizgavanja. 4-cilindrični 1.5 TSI ima snagu od 110 kW / 150 KS i okretni moment od 250 Nm. Dio serijske opreme su 6-stupanjski ručni mjenjač i pogon na prednje kotače, a također se može kombinirati sa 7-stupanjskim automatiziranim mjenjačem s dvije spojke DSG.

SUV ofenziva u punom jeku
SUV modeli marke Volkswagen već cijeli niz godina postavljaju nova mjerila u segmentu. Obitelj modela trenutačno seže od modela T-Cross, T-Roc i Tiguan pa sve do modela Touareg, Atlas i Teramont. T-Roc Cabrio prodire u najbrže rastući segment cjelokupne automobilske industrije – u klasu kompaktnih SUV vozila.

Cijene:
T-Roc Cabrio 1.5 TSI DSG 150 KS Style - 252.456 kn
T-Roc Cabrio 1.5 TSI DSG 150 KS R-Line - 283.631 kn

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.