Spavate li mirno, Qashqai, Peugeot 3008, VW Tiguan, Sportage...? Stiže posve novi Tucson za 2021. radikalno drukčijeg izgleda, s hibridima i plug in izvedbama

Hyundai Tucson, koji se najviše prodaje od svih korejskih automobila u Europi, dobiva prepoznatljiv novi izgled, otmjen interijer i još više struje u svojoj 4. po redu generaciji.

Znani dizelaši i benzinci dolaze samostalno, no i u kombinacijama kao hibridi i plug in hibridi. Cijena, rast će sigurno u odnosu na postojeći model i to do deset posto

Spavate li mirno, Qashqai, Peugeot 3008, VW Tiguan, Sportage...? Stiže posve novi Tucson za 2021. radikalno drukčijeg izgleda, s hibridima i plug in izvedbama Hyundai Press
15. 9. 2020

Ovo je novi Hyundai Tucson, i to njegova četvrta po redu generacija. Riječ je o globalno najprodavanijem Hyundaiju i velikom suparniku Nissan Qashqai, Kia Sportage, Volkswagen Tiguan, Peugeot 3008, Renault Kadjara...
Potpuno je promišljen iznutra i izvana, uvodeći novi i prepoznatljiv jezik dizajna koji će biti jedinstven za Tucson. U kombinaciji s nekim ključnim tehnologijama i ažuriranjima šasije, to je dio velikog plana koji je izradila korejska marka kako bi svoj SUV gurnuo dalje na visoko tržište.
U usporedbi s postojećim modelom konvencionalnog izgleda, bokovi novog Tucsona više su isklesani. Vrata prtljažnika definirana su novom LED rasvjetom pune širine s elementima nalik na očnjake, dok se na rasvjetnom potpisu nalazi uzorak sličan prednjoj rešetki. Dizajn se ponavlja na donjem dijelu odbojnika robusnog izgleda. Metlica stražnjeg brisača skrivena je ispod spojlera, kako bi površina vrata prtljažnika bila što glađa.
Hyundaijev kompaktni SUV je dulji i širi, a međuosovinski razmak je produžen za 10 mm. Stoga ima 26 mm više prostora za noge za putnike, dok prtljažnik sada nudi kapacitet do 620 litara u benzinskim modelima s prednjim pogonom.
Bit će dostupni aluminijski naplatci u rasponu od 17 do 19 inča, dok će kupci Tucsona imati na raspolaganju devet vanjskih boja. Svaka završna obrada može se kombinirati s kontrastnim krovom. Sveobuhvatna transformacija nastavlja se s potpuno novim interijerom. Naglasak je na povećanju vidljivosti prema naprijed, a dizajn je definiran dvjema kromiranim linijama koje se neometano prevlače oko vrata.
Hyundai tvrdi da je poboljšao kvalitetu materijala upotrebom mekanih plastičnih masa na dohvat ruke, dok će kupci imati mogućnost crnih ili crno-bež presvlaka u koži ili tkanini, s kontrastnim crno-zelenim paketom.
Zaslon informacijsko-zabavnog programa dio je nove središnje konzole koja koristi osjetljive na dodir i osvijetljene tipke umjesto fizičkih prekidača. Birač stupnja prijenosa također je promijenjen.

MOTORI

Elektrifikacija je dobila na značaju. Početni automobil sada ima 1,6-litreni benzinski agregat snage 148 konjskih snaga, ručni mjenjač sa šest brzina i pogon na prednje ili na četiri kotača. Bit će dostupna tri 48-voltna blaga hibrida, uključujući 1,6-litreni turbo-četverocilindrični benzinac s 48-voltnom pomoćnom snagom i 148 ili 178 KS, plus opcijski pogon na sva četiri kotača. Oboje se nude s tvrtkinim novim šest-stupanjskim inteligentnim ručnim mjenjačem - ručnom kutijom koja nema papučicu spojke - ili automatskim dvostrukom spojkom sa sedam brzina. Najavljen je i dizel od 134 konjskih snaga od 48 volti.
Hibridna verzija ima 1,6-litrenu benzinsku opciju s električnim motorom od 59 konjskih snaga i malim baterijama od 1,49 kW; kombinirana snaga iznosit će 227 KS i 350 Nm okretnog momenta. Automatski mjenjač sa šest brzina bit će standardan za taj model, dok su verzije Tucson Hybrid s pogonom na sve kotače dostupne s prekidačem za upravljanje terenom za vožnju izvan ceste. Priključni hibridni model, koji također koristi 1,6-litreni motor, stići će 2021. godine.
Po prvi puta imati na raspolaganju su i dvije postavke ovjesa, s dva profila: mekšim podešavanjem kada je automobil u režimu vožnje Normal i Eco i čvršćom postavkom kada novi Sport odabran je način rada.

Cijene za Mk4 Tucson tek trebaju biti objavljene, a očekuje se rast od približno 10 posto.


 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.