VIDEO: Rimac položio "najteže" testove, C_Two spreman za arktičku zimu i minus 28 i pustinjsku vrućinu od + 48 stupnjeva

C_Two je bio izložen temperaturama između - 28 Celzijevih stupnjeva i + 48 i to u posebnoj komori. Prvi hrvatski superautomobil prošao je prvo od zahtjevnih ispitivanja potrebnih za serijsku proizvodnju, a za očekivati da će i sve ostale testove "položiti" u sljedećih nekoliko mjeseci.

VIDEO: Rimac položio "najteže" testove, C_Two spreman za arktičku zimu i minus 28 i pustinjsku vrućinu od + 48 stupnjeva Rimac
17. 3. 2021

S najnovijim informacijama koje smo u prosincu dobili od Rimca, činilo se da će sljedeće vijesti koje dolaze iz Hrvatske već značiti otkrivanje električnog superautomobila. Međutim, to se još nije dogodilo. Rimac C_Two službeno je još uvijek u fazi razvoja, a prema službenim podacima, automobil je nedavno prošao test svih sustava na ekstremnim temperaturama, kako na hladnoj tako i na vrućini.

Naime, riječ je o postupcima koje svaki novi automobil mora provesti kako bi dobio homologaciju, a između ostalog, kako objašnjavaju u videu, također se točno utvrđuje koliko brzo vozilo mora odmrznuti vjetrobransko staklo.

U tu svrhu vozilo je bilo izloženo temperaturama između -28 Celzijevih stupnjeva i +48 Celzijevih stupnjeva u posebnoj komori. Na gornjoj granici vozilo je bilo izloženo izravnoj sunčevoj svjetlosti, što znači da je unutrašnjost vozila bila zagrijana na 70 Celzijevih stupnjeva te je bila popraćena velikom vlagom. Ipak, Rimac dodaje da klima uređaj s hlađenjem na 22 Celzijeva stupnja nije imao previše problema, a istodobno se nijedna komponenta vozila nije pregrijala.

Tako je C_Two bez problema prošao 'klimatski test'. Je li spreman za prezentaciju? Odgovor i dalje ostaje negativan. I dalje se suočava s popriličnim brojem ispitivanja koja se odnose na zahtjeve za homologaciju tipa i trajnost, ali očekuje se da će dugo očekivana prezentacija doživjeti sljedećih mjeseci, nakon čega će uslijediti proizvodnja i prvi proizvedeni primjerci prije kraja godine.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.