Redizajnirana Škoda Superb dobila elektrificiranu izvedbu

Škoda Superb treće generacije stigla je u osvježenom formatu, a najveći adut je hibridna izvedba, iste tehnologije kakvu koristi volkswagen Passat GTE

23. 5. 2019

Premda je trebala stići još u ožujku u Ženevi, Škoda Superb treće generacije upravo je predstavljena u znatno suvremenijem formatu.

Najveća novost je uvođenje hibridne izvedbe koja kombinacijom turbobenzinca 1.4 TSI i elektromotora isporučuje najveću snagu od 160 kW (218 KS) i okretni moment od 400 Nm pa osim ekološke osviještenosti kupcima nudi i naglašeno sportske performanse. Radi se o identičnom pogonskom sklopu kakav koristi i Volkswagen Passat GTE.

Osvježen Škoda Superb izvana donosi novi dizajn rešetke hladnjaka, masivnije odbojnike (povećavaju ukupnu dužinu od šest do osam milimetara, sva svjetla u LED tehnologiji (uz doplatu LED Matrix) te nizom naprednijih sustava važnih za sigurnost i komfor.

Što se tiče palete motora ljubiteljima benzinaca nude se 1.5 TSI sa 150 KS i 2.0 TSI u izvedbama sa 190 i 272 KS, dok dizelaše predstavljaju 1.6 TDI sa 120 te 2.0 TDI sa 150 i 190 KS.

Autopress

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.