VIDEO Premijera: Kia Ceed - nikad s toliko prestiža i nikad nitko nije imao tako sjajnu crnu plastiku

Korejski kompakt osigurava više udobnosti u kabini, ekološki je prihvatljiviji, sportski naglašeniji, Europi prilagođen, a izražuje se u Slovačkoj. Treća generacija doživjela je značajan vizualni facelifting, tek se pripremaju za hibride i elektrifikaciju i krase ih dobri stari i provjereni dizelaši i benzinci.

VIDEO Premijera: Kia Ceed - nikad s toliko prestiža i nikad nitko nije imao tako sjajnu crnu plastiku Kia
14. 7. 2021

Kia Ceed uvijek je bio automobil koji je od prve generacije bio veliki korak naprijed za korejsku marku na polju stvaranja vlastitog identiteta. Dolaskom treće generacije također je bio jasan korak ka ciljanju europskih kupaca. Sve važno napravljeno je u Europskom razvojnom centru. To je značilo i veću kvalitetu izrade i odabira materijala, a obnovom koja je uslijedila nakon samo tri godine, Kia gradi Ceed na postavljenim temeljima.

Dizajneri su također željeli kombinirati prestiž sa sportskim dizajnom. Prednji dio tako s jedne strane postaje agresivniji, a zahvaljujući sjaju crne plastike i većem broju dodataka u obliku brušenog aluminija, također je nešto profinjeniji. To se, naravno, odnosi na sve tri verzije, kako karavan, tako i karavan i verziju Pro Ceed. Stražnji kraj u međuvremenu donosi novi odbojnik i grafiku prednjih svjetala u obliku saća u košnici - ali samo u verziji s pet vrata s paketom opreme GT-Line.

Unutrašnjost, koja je bila jedan od najvećih pokazatelja Kijinog napretka u vrijeme predstavljanja trenutne generacije, na prvi pogled ostaje manje-više nepromijenjena. Ipak, Kia tvrdi da je postala još prestižnija. Najveća promjena je nova digitalna instrumentna ploča dijagonale 12,3 inča, a tu su i novi presvlake sjedala, uvođenje pametnog ključa, sjajna crna središnja konzola, JBL zvučni sustav, grijana sjedala s dodatnom opcijom hlađenja u prvom redu , novi panoramski krov i još mnogo toga što bismo mogli nabrojati. Poboljšana je i povezanost s pametnim uređajima, zahvaljujući čemu se nekim sustavima u vozilu može i daljinski upravljati putem oblaka, a Android Auto i Apple car Play sustavi također će raditi bez kabela.

Hibrid STIŽE, sportaš ostaje

Na polju sigurnosnih tehnologija, Ceed, između ostalog, dobiva sustav za sprječavanje sudara s vozilom u mrtvom kutu, koji upotpunjava upozorenje aktivnim sustavom upozorenja na napuštanje trake ako bi to moglo dovesti do sudara. Osim pješaka i automobila, sustav za izbjegavanje sudara sada prepoznaje i bicikliste, a pametni tempomat s mogućnošću praćenja vozila ispred sebe sada je dostupan i u vozilima s ručnim mjenjačem.

Ceedovi pogonski sklopovi elektrificiraju se obnovom. Uz benzinske motore zapremnine jedne i 1,5 litre (koji zamjenjuju 1,4-litreni motor) i 1,6-litreni dizel, blagi hibrid zasnovan na najmanjem benzinskom motoru i plug-in hibrid povezan s 1,6-litrenim Bit će dostupan i motor s litarskim atmosferskim motorom koji će nuditi 141 'konjsku snagu' (104 kilovata) snage i do 57 kilometara električne autonomije. Vrh asortimana bit će već dobro poznati 1,6-litreni turbobenzinski motor s 204 'konjske snage' ili 150 kilovata, a bit će dostupan u izvedbi GT i u kombinaciji sa automatskim mjenjačem sa sedam stupnjeva s dvije spojke.

Preuređeni "trio" Ceed-ova i dalje će se proizvoditi u slovačkom pogonu u Zilini, a proizvodnja će započeti u kolovozu, a europska će tržišta prva vozila očekivati ​​u četvrtom kvartalu ove godine.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.