Počela utrka za 44 milijuna odobrenih kuna državnih poticaja - Hyundai dodatno srušio cijenu Kone Electric za novih 15.000 kuna

Najveća autonomija za najmanje novca. Hyundai Kona s baterijom 64 kWh po WLTP testu mjerenja potrošnje prevaljuje 484 kilometara. S jednim kWh prevaljuje 7,56 km! Danas je objavljeno kako se tako moćnu i snažnu Hyundai Konu Electric da kupiti već od 185.990 kuna. Nakon Renaulta koji je ponudio električni Twingo s 20 kWh baterijom i dometom od približno 190 kilometara, ovo je već drugi električni model, ali bitno veće baterije i dometa, koji se nudi po sasvim prihvatljivim cijenama

Počela utrka za 44 milijuna odobrenih kuna državnih poticaja - Hyundai dodatno srušio cijenu Kone Electric za novih 15.000 kuna Igor Stažić
31. 8. 2020

Hyundai daje dodatni EKO bonusu u iznosu od 15.000 kuna za kupnju najprodavanijeg električnog automobila u Hrvatskoj - Hyundai Kone Electric. Najnovija je to pogodnost koja se dogodila na tržištu elektroautomobila u Hrvatskoj i svojevrsni signal svima onima koji su "dobili" nedavne poticaje da itekako razmisle o modelu koji nudi, uz Renault Twingo Z.E. daleko najviše kilometara autonomije po WLTP testu potrošnje energije u odnosu na cijenu. S francuskim mališanom moguće je s jednim kilovat satom prevaliti 8,63 km, a s ozbiljnim korejskim električnim crossoverom 7,56 km! I dok je Twingo po WLTP testu limitiran na 190 km autonomije, Hyundai Kona Electric u istom ritmu doseže i nevjerojatnih 484 kilometara. Naravno da je riječ o kombiniranoj vožnji i na relativno "ravnim prometnim pravcima". Koristite li autocestu i vozite li ove automobile brzinom od 120 km/h autonomija se ozbiljno smanjuje. Uglavnom i Twingo Z.E., baš kao i Kona Electric uzvratit će vam istom onom mjerom kako ste se vi ponašali prema njenoj papučici gas. No sve je to slično kao i kod benzinskih i dizelskih agregata, no ipak razlike u potrošnji malo su drastičnije. Uz sve to valja naglasiti kako Kona Electric pripada bitno višim automobilskim razredima, kako su njene performanse, oprema, snaga... na kudikamo višoj razini. I dok Twingo Z.E. raspolaže s 82 konjske snage, ubrzava do 50 km/h za četiri sekunde i juri maksimalnih 135 km/h, Kona Electric je ubojita, moćna, elastična i strelovito brza i to ne samo do 50 km/h. Do stotke stiže za 7,6 sekundi, a ubrzanja lijepe za sjedišta i pri višim brzinama. Kako i ne bi kad raspolaže s 204 konjskih snaga, uz maksimalni kamionski okretni moment od 395 Nm... Dalo bi se o performansama i više, no detaljnije o ovom modelu u novom broju tiskanog izdanja Start.

Twingo Z.E. može se uz korištenje poticaja može kupiti po cijeni od 84.900 kuna. Raspolaže s baterijom od 22 kWh i ostvaruje deklariranu autonomiju od 190 kilometara u takozvanoj mješovitoj vožnji. Sve u svemu sad imaju o čemu razmišljati i svi oni koji su spremni izdvojiti i nešto više novca za kupovinu posve novog električnog automobila.

Hyundai Kona Electric najprodavaniji je električni SUV u Hrvatskoj. Najpoželjniji električni SUV dolazi bogato opremljen i uz niske troškove održavanja, a upravo je sada idealno vrijeme da iskoristite državne poticaje, kombinirate ih s Hyundai EKO bonusom te odvezete Hyundai Konu Electric za već od 185.990 kuna*.
Prvi svjetski kompaktni električni SUV, dostupan je s dvije verzije kapaciteta baterije, 39.2 kWh i 64 kWh te 8 godina jamstva na bateriju.

Iz ponude valja izdvojiti bogati paket opreme LIVE_Electric koji dolazi sa 7“ TFT digitalnim klasterom, stražnjim parking senzorima kamerom za vožnju unatrag, automatskom klimom, tipom mjenjača shift-by-wire,
načinima vožnje Eco, Comfort, Sport, audio radio uređajem sa 7” i LCD zaslonom osjetljivim na dodir, bluetoothom s prepoznavanjem glasa, LED dnevnim i pozicijskim svjetlima, 17" aluminijskim naplatcima, Smart Key sustavom ulaska i pokretanja vozila bez ključa.

Rezervirajte termin testne vožnje ili zatražite ponudu direktno putem web stranice www.hyundai.hr te se pridružite zadovoljnim vozačima Hyundai Kone Electric.

Više o akciji možete saznati ovdje: https://hyundai.hr/modeli/ hyundai-kona-ev/ .

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.