Nasljednik Lamborghini Aventadora bit će hibrid sa 1000 KS

Premda je trebao stići tek 2020. godine, Talijani su požurili jer su shvatili da aktualni Lamborghini Aventador sve više zaostaje za konkurentima.

18. 7. 2020

Još uvijek nije službeno potvrđeno hoće li se novi model, koji će se predstaviti u rujnu na salonu automobila u Frankfurtu i dalje zvati Aventador ili će dobiti novo ime, ali sigurno je kako se radi o prvim hibridnom modelu u povijesti talijanskog proizvođača.

Atraktivan izgled je zajamčen LED svjetlima preuzetim s koncepta Lamborghini Terzo Millennio iz 2017. godine, niskom siluetom, prednjim staklom koje podsjeća na kupolu borbenih zrakoplova te visoko uzdignutim blatobranima.

Osim podatka da je riječ i hibridnom pogonskom sklopu s okruglo 1000 KS, zasad nema konkretnijih informacija. No, za očekivati jest da se radi o kombinaciji dobro poznatog atmosferskog benzinca 6.5 V12 sa 800 KS i dva elektromotora.

www.autopress.hr

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.