Novi Bentley Continental GT najbolji je Gran Tourer na svijetu

Obilje luksuza, aristokratska profinjenost i ozbiljna sportska usmjerenost oduševljavaju već na prvi pogled pa je lako zaključiti kako je druga generacija gospodskoga "britanca" najbolji model takve vrste u svijetu

30. 8. 2017

Punih 14 godina na tržištu je provela prva generacija Continentala GT pa je Bentley ozbiljno zasukao rukave ne bi li izazvao lavinu oduševljenja novim modelom. I uspio je! Novi Bentley Continental GT uistinu je nabolji Gran Tourer na svijetu.

Aristokratski ugođaj za volanom naglašen je najboljim materijalima koji se mogu naći na tržištu, a uzorna završna obrada zasluga je velikog udjela ručnog rada. Temelji se na platformi MSB, istoj kakvu ima Porsche Panamera, što je jamstvo okretnosti i sportski usmjerenih performansi. Masa je "srezana" 85 kg, ali i dalje na vagu donosi popriličnih 2250 kg.

Pod haubom je twin-turbo benzinac 6.0 W12, koji je uparen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem, a razvija 635 KS i 900 Nm pa Bentley Continental GT do stotke ubrzava 3,7 s i postiže najveću brzinu 333 km/h.

Naručit će se moći odmah po završetku Frankfurta, a prve isporuke očekuju se početkom ljeta 2018. godine. O cijenama zasad nema govora, osim okvirnih najava kako će koštati 10-ak posto više nego prethodnik.

Kristian Sikavičev

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.