Nova ograničena serija Renault Clio R.S. stiže u Hrvatsku

Dolazi nam novi Clio R.S. 18. Nova serija ograničenih modela F1 namijenjena je ljubiteljima automobilističkih utrka i stravstvenim kolekcionarima.

Nova ograničena serija Renault Clio R.S. stiže u Hrvatsku Renault press
16. 1. 2018

Renault je ove godine najavio Clia R.S. 18, automobil inspiriran Renaultovim bolidom F1. Njegova crna boja s primjesama karakteristične žute boje kakvu koristi i F1 team naglašava agresivni dizajn, kao i posebna prednja maska na kojoj je spojler dizajniran prema prednjemu spojleru bolida F1. Čak je i Renaultov dijamant crn, a žuti su pragovi, prednji spojler i poneki sitni detalji kao što su središnji čepovi na felgama.

Auto je prije svega namijenjen zaljubljenicima u automobilističke utrke i zagriženim kolekcionarima. Iz Renaulta poručuju da, kao i dosadašnje verzije R.S.-a, tako odaju počast Renaultovim uspjesima u Formuli 1. Auti će naravno biti numerirani kao i dosada i krasit će ih dvostruki Renaultov dijamant, direktna referenca na ekipu i bolid koji će se ove godine natjecati pod Renaultovom zastavom.

Clio R.S. 18 će imati motor s 220 konjskih snaga i 280 Nm okretnoga momenta s predtlakom. Šasija je dodatno snižena i ukrućena u usporedbi s prijašnjim modelom 220, prednji amortizeri opremljeni su hidrauličkim graničnicima kompresije, a upravjač je još oštriji i izravniji. Serijski je ugrađen ispušni sustav Akrapovič.

U Hrvatskoj bi trebao biti dostupan u prvoj polovici 2018.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.