Suoer Dacia dolazi s novim prodajnim hitom koji će impresionirati i ljubitelje karavaninga

Dacia je prestaje sa sjajnim iznenađenjma! Hoće li Sandman biti temeljen na Traficu? Novi model ovog proizvođača još je daleko od stvarnosti, no vrlo je moguće da će Sandman biti prostrani, pristupačni obiteljski SUV, koji će biti dostupan i kao kamper za aktivan vikend. I za nešto drugo...

Pri Renaultu bi lahko za osnovo Sandmana vzeli tudi za slabo številko manjši Grand Kangoo, ki bi bil verjetno tudi cenejši. Pred časom so se s konverzijo v mini avtodom že pogravali s konceptom Hippie Caviar Motel. Renault
22. 2. 2024

Napisao: Matjaž Korošak

Možda vas moram za sada malo razočarati jer službenih najava još nema. No, o novom modelu, koji bi trebao nastati pod imenom Sandman, već se čulo i vidjelo dosta nagađanja. Radi se o povoljnom kombiju ili dostavnom kombiju. za koji bi Rumunji mogli uzeti osnovu aktualnog modela Renault Trafic. S obzirom na nagađanja i glasine, koje su još uvijek daleko od stvarnosti, puno je vjerojatnije da će Renault, koji je vlasnik marke, pričekati novu generaciju Trafica, a potom platformu prepustiti Daciji.

 
Hoće li Sandman biti temeljen na Traficu?

Sandman bi tako za dvije do tri godine mogao ugledati svjetlo dana kao dostavno vozilo srednje klase (furgon), prostrano vozilo i prije svega kao osnova za sve popularniju klasu mini kampera ili kampera za manje zahtjevne korisnike koji vode aktivan stil života. Ovdje se naravno više radi o mogućnosti transporta, praktičnog kreveta i spremišta nego o ugradnji kuhinje i drugih skupljih elemenata u smislu ambijentalne rasvjete, grijanja na licu mjesta, daljinskog upravljanja, podiznog kreveta itd. No, vjerojatno će biti moguće jednostavno postupno kupovati određene elemente. I ovdje je pripremila sličnu filozofiju i Adria Mobil za model Mode.

rvatski 
 
 
 
Kada novi Trafic bude na tržištu, Renault bi platformu mogao prepustiti Daciji

Ako će Trafic biti osnova za Sandmana, onda se može razmišljati o dužini od oko pet metara i snažnim CDi motorima. Naravno, u smislu pronalaženja najbolje cijene, vjerojatno će biti dostupna samo jedna dužina i visina, pa će biti potrebno napraviti dosta kompromisa. Inače, Renault će za model Trafic ponuditi i potpuno opremljen model Spacenomad, tako da je osnova spremna.
 

 Naravno, još pristupačniji model mogao bi biti produženi Kangoo (Grand Kangoo) koji će biti dugačak oko 4,9 metara, pa bi lako mogao poslužiti kao osnova za jeftin SUV i mini kamper.

Ovakav monovolumen bio bi logična nadogradnja Dacijine filozofije stvaranja modela namijenjenih aktivnom provođenju slobodnog vremena u prirodi. Tako je za model Jogger, kao i za nadolazeći Duster, već moguće nabaviti paket za spavanje (tj. Sleep pack), koji se može kombinirati i sa šatorom.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.