Uskoro novi električni Hyundai Kona!

Hyundai je relativno nedavno postao jedan od glavnih igrača u razvoju alternativnih goriva za automobile te se trenutačno fokusira i na razvoj automobila s pogonom na hidrogen.

Uskoro novi električni Hyundai Kona! Hyundai
9. 2. 2018

No, Korejci ne zanemaruju trenutačne trendove u autoindustriji, u kojoj su u ovome trenutku dvije stvari koje ljudi jednostavno vole: električni automobili i SUV crossoveri. Njihov odgovor na to je Hyundai Kona EV, prvi potpuno električni automobil proizašao iz njihova okrilja.
Kona je najnoviji automobil iz Hyundaia, a istodobno je i najmanji u liniji SUV-ova koji su poznati po crossoverima zbog svojih ograničenih off-road mogućnosti. Unatoč tome što trenutno ne znamo ništa o izgledu nove Kone, dobili smo neke impresivne informacije o propulziji i autonomnosti. Iz Hyundaija su obećali da će Kona EV biti opremljena pogonom na prednje kotače i to jednim od najjačih električnih motora. Informacije o kapacitetu baterije još čekamo, no sa sigurnošću možemo reći kako će Kona EV moći voziti do 470 kilometara jednim punjenjem.
Službena prezentacija ovoga novog vozila bit će 27. veljače, a stvarni primjerak vidjet ćemo na skoršnjemu salonu automobila u Ženevi.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.