Nevjerojatno, ali Peugeot e-208 bira čak svaki četvrti kupac

Uistinu impresivno zvuči podatak da svaki četvrti kupac iz EU poseže za izvedbom s potpuno električnim pogonskim sklopom, Peugeotom e-208, kako prenosi Autopress.hr

7. 10. 2019

Jean-Philippe Imparato, predsjednik uprave francuskog proizvođača, ne krije oduševljenje prodajnim rezultatima. Istaknuo je kako su planirali da će na električnu izvedbu otpasti otprilike 10 posto prodane količine, a da je brojka od 25 posto samo dokaz koliko je Peugeot e-208 uspješno kreiran te kako ekološka svijest Europljana sve više raste.

Naime, već od prvog dana prodaje kupcima se nudi i potpuno električna izvedba Peugeot e-208. Elektromotor snage 100 kW (136 KS) nudi gotovo sportske performanse pa do 100 km/h ubrzava za 8,1 sekundu.

Uz baterijski paket kapaciteta 50 kWh nudi doseg od 340 kilometara po WLTP protokolu, a na brzom punjaču može se napuniti do 80 posto kapaciteta za svega 30 minuta. To su sasvim dovoljni aduti da postane najboljim električnim igračem gradske klase.

Autopress.hr

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.