Nijemci iz Nive istisnuli su sav potencijal: To je Zubr Monstera jeftina verzija Mercedes-Benz G-klase

Praktički svi sklopovi, osim motora, prošli su preinake. Iako ga je teško uspoređivati s Mercedes-Benz G-klase ili Land Rover Defendera, mnogi utjehu pronalaze baš u njemu. Osobine i vozna su mu svojstva sjajna i rijetko koji terenski SUV nudi takve perfromanse za "samo" 44.000 eura.
 

Nijemci iz Nive istisnuli su sav potencijal: To je Zubr Monstera jeftina verzija Mercedes-Benz G-klase Zubr Concept
4. 2. 2022

O terenskoj sposobnosti Lade Nive, koja je na tržištu već četiri desetljeća, rečeno je i napisano više nego dovoljno. No, zdepasti SUV na tvorničkoj slici još uvijek krije poprilično potencijala. Da te tome tako pokazala je njemačka tvrtka Zubr Concept, specijalizirana za preradu legendarnog automobila. Njihova najnovija kreacija zove se Monster. Tvrtka koja se nalazi u blizini Berlina (usput rečeno, nova Lada Niva ili Lada 4x4 sad je dostupna i u Njemačkoj zahvaljujući brojnim neovisnim uvoznicima, može se temeljito preurediti) u automobil i preraditi gotovo sve komponente, izuzevši motora. Ispod haube se još uvijek krije poznati, 1,7-litreni benzinac snage 83 'konja' ili 61 kilovata.

Monster je opremljen novim ovjesom koji podiže vozilo za tri i pol centimetra, dodatnih pet centimetara donosi produžetke šasije, a na 16-inčne kotače montirane su terenske gume (peta, rezervna je guma smještena na posebnom nosaču na stražnjem dijelu vozila), što posljedično zahtijeva i upotrebu glomaznih obloga blatobrana. Završnu točku donosi i nova mehanička blokada diferencijala. U tvrtki nam nisu komunicirali ukupni porast visine vozila, ali Monster sa serijskom verzijom sigurno radi puno snažnije.
 

U mislima s obiteljskim ljudima i lovcima

Eksterijer također nudi modificiranu masku hladnjaka, boju otpornu na ogrebotine, jače branike. Farovi su kao u stare Lade, no jednako kao i dodatni farovi svijetle u LED tehnologiji. Tu su još vidljivi vitlo, par ispušnih cijevi straga, crijevo za usis zraka i krovni nosač. Unutra će se nalaziti hrpa 12-voltnih utičnica, klima uređaj, električni prozori, kao i ISOFIX sidrišta za dječje sjedalice s jedne strane ili par sidrišta za lovačku pušku s druge strane.

Uz takve preinake, naravno, nemoguće je očekivati ​​da Zubr Monster bude samo jeftin. Kao najskuplji u ponudi raznih tvrtki, Zubr Concept ima cijenu od 44.000 eura, što je puno manje od Mercedes-Benz G-klase ili Land Rover Defendera.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.