Porez na aute plaćat će i najsiromašniji za aute stare iznad 10 godina, najavio Zdravko Marić

Poreza na nekretnine u 2018. godini ipak neće biti. Tu vijest objavio je ministar financija Zdravko Marić, ali dodao da će doći do izmjena u oporezivanju automobila i motora

Porez na aute plaćat će i najsiromašniji za aute stare iznad 10 godina, najavio Zdravko Marić igor stažić
18. 9. 2017

Gostujući u emisiji Hrvatskoga radija Poslovni tjedan, ministar Marić izjavio je da odgađanje poreza ne vidi kao osobni poraz, unatoč tomu što ga je tjednima zagovarao.

''Mislim da najviše gube proračuni lokalnih samouprava, mogli su dobiti održivi izvor prihoda, što ne dobivaju s komunalnom naknadom.'', zaključio je ministar.

No, također je najavio da se uvode promjene kad su u pitanju porezi na automobile i motore. Kaže kako je prosječna starost automobila u Hrvatskoj 12,5 godina, a tri četvrtine vlasnika automobila ne plaćaju porez na cestovna motorna vozila, što znači da su njihovi automobili stariji od deset godina.'' Ministar kaže da upravo to žele promijeniti te dodaje: ''Zasada nije predviđen tzv. Zeleni porez, ali moramo početi voditi računa o tome...''

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.