Lynk 01 najbrže je prodavani automobil na svijetu!

Čak 6000 primjeraka ovoga kineskog automobila prodano je za manje od dvije i pol minute!

Lynk 01 najbrže je prodavani automobil na svijetu! Lynk & Co.
4. 12. 2017

Pri spomenu imena Lynk & Co većina vjerojatno ne zna o kome je točno riječ. No kad spomenemo da je vlasnik kineska tvrtka 'Geely', koja posjeduje marke Volvo i Lotus, odmah shvaćate da je riječ o brendu automobila.

Ova kineska tvrtka nedavno je napravila zanimljivo i impresivno postignuće. Njezin prvi serijski model s jednostavnim imenom ''01'' postao je najbrže prodavani automobil u povijesti. Prvih 6000 primjeraka predviđenih za prodaju kroz tri dana, raspodano je prvoga dana u samo 2 minute i 17 sekundi!

Službeni početak prodaje automobila, koji je dizajniran u Švedskoj, ali napravljen u Kini, bio je zakazan za 28. studenoga. No, tvrtka je 17. studenoga organizirala pretprodaju automobila putem interneta. Ona je trebala trajati tri dana, sve do 20. studenoga, ali je nakon malo više od dvije minute sve bilo rasprodano. Riječ je o modelu koji je trenutačno dostupan samo kupcima u Kini i to narudžbom u jednoj od 150 trgovina.

Sport Terrain 01 u velikoj je mjeri povezan sa švedskom markom Volvo. Dizajniran je u Gothenburgu (rodnome mjestu Volva) i izrađen je u Kini. Za pogon automobila zaslužni su Volvovi motori, a Lynkov 01 se također, kao i  Volvov model XC40, može kupiti isključivo putem narudžbe.

Međutim, automobil se može naručiti sa samo jednom vrstom opreme, a popis dodatne opreme ostaje prazan.

Jure Šujica
Foto: Lynk & Co.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.