EU odlučila spustiti rampu Kinezima. Ovo su posljednji koraci koje Europljani čine da bi obuzdali istočnjačku plehnatu invaziju

Kineski automobili su "prejeftini" za Europu... Na djelu je pravi trgovinski rat! EU ih želi zaustaviti u namjeri da prodaju Europljanima dobre, a jeftine aute. Žele zaštiti jednu od svojih najvažnijih industrijskih grana.

EU pokreće istragu o kineskom subvencioniranju svojih elektro automobila namijenjenih EU.

EU odlučila spustiti rampu Kinezima. Ovo su posljednji koraci koje Europljani čine da bi obuzdali istočnjačku plehnatu invaziju Iaa Mobility
13. 9. 2023

EU pokreće istragu o kineskim subvencijama za električna vozila, izjavila je danas predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen u svom godišnjem govoru o stanju EU u Europskom parlamentu u Strasbourgu. Ujedno je pozvala talijanskog ekonomista Marija Draghija da pripremi izvješće o budućnosti konkurentnosti europskog gospodarstva.Jeftinija kineska električna vozila preplavljuju, kaže, a Peking umjetno održava niske cijene tih vozila s velike državne subvencije. "To narušava naše unutarnje tržište", rekla je. Također je naglasila da se EU mora braniti od nepoštenih praksi, ali također mora održavati otvorene kanale za dijalog s Kinom. Postoje i područja u kojima je suradnja nužna."Moramo smanjiti rizike, ali ne prekidati odnose. To će biti moj pristup u odnosu na kinesko vodstvo na summitu EU-Kina koji će se održati kasnije ove godine", istaknula je. Prvi dio današnjeg godišnjeg obraćanja o stanju u EU Von der Leyen posvetila je konkurentnosti europskog gospodarstva. Prema njezinim riječima, potrebno je proučiti kako će EU ostati konkurentna tijekom prijelaza na industriju s nultim emisijama."Zato sam zamolila jednog od najvećih europskih stručnjaka u području ekonomije Maria Draghija da pripremi izvješće o budućnosti europske konkurentnosti", rekla je predsjednica Komisije. Naime, učinit će sve što je potrebno da ostane konkurentna", podsjetila je Draghijeve riječi tijekom financijske krize, dok je bio na čelu Europske središnje banke.

Preberite

BONUS VIDEO: Najini avtomobili, naivne napake in (nespametni) finančni nasveti!

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.