Ken Block - nije više u Fordu, a ni u Subaruu, pogodite koji sad brend drifta ...

Audi je u svoje redove namamio globalno prepoznatljivu zvijezdu Youtubea koja se proslavila serijom Gymkhana.
 

Ken Block - nije više u Fordu, a ni u Subaruu, pogodite koji sad brend drifta ... Audi
28. 9. 2021

Bilo bi malo nepravedno tvrditi da je Ken Block umijeće okretanja upravljača naučio samo za seriju Gymkhana, po kojoj ga većina gledatelja prepoznaje. Amerikanac iz Long Beacha (Kalifornija) sjeo je za volan trkaćeg automobila na državnom reli prvenstvu 2005. godine, a zatim uspješno nastavio karijeru s brojnim pobjedama i naslovima, vozeći se u relikvijama pa čak i na svjetskom reli prvenstvu (WRC).

Pa, razni adrenalinski zaljubljenici mogli su ga vidjeti i u motocrossu i skateboardingu, ali ipak je većinu novca zaradio s - cipelama. Naime, bio je i osnivač i suvlasnik D.C. Cipele, gdje se brinuo o prepoznatljivosti marke, u Audiju, posebno o elektromobilnosti. Block je uostalom jedan od zagovornika električnog pogona, jer takav pogon također pruža izvanredne performanse i, prije svega, trenutno ubrzanje. Potpisivanjem partnerskog ugovora Blocku se ostvarila i jedna želja iz djetinjstva, jer je mogao sjesti za volan kultnog trkaćeg automobila grupe B, Audija Quattro S1. Audijev uspjeh s ovim automobilom, također na Pikes Peaku, impresionirao ga je za trkačku scenu kao dijete.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.