Što se događa s Teslinom prodajom? Vrtoglavi rast prodaje od nevjerojatnih 36 %! Ovo je prvorazredno iznenađenje!

BMW, Audi i Mercedes u žestokoj panici! Razlog ovakvim rezultatima više je nego očit... Tesle jeftinije po modelu od 5000 i 10.000 dolara!!!

Pri Tesli so nižje subvencije »nadomestili« z znižanjem cen, na nekaterih trgih tudi za okoli 20 odstotkov. Tesla
3. 4. 2023

Američki proizvođač električnih automobila Tesla u prvom je ovogodišnjem tromjesečju prodao 423.000 vozila, što je 36 posto više nego u istom razdoblju lani, prenosi francuska novinska agencija AFP, objavila je tvrtka. Rezultat je, međutim, ispod očekivanja analitičara koji su očekivali više od 430.000 prodanih vozila.
 

Glavni razlog leži u velikom sniženju cijena

Tesla je povećala prodaju na račun sniženja cijena. Već u siječnju snizio je cijene modela y i ostalih za 20 posto, au ožujku čak i za najskuplje modele s i x, između 5000 i 10.000 dolara po vozilu.Budući da je Federalna rezerva počela dizati kamate prošlog ožujka u U borbi protiv inflacije prosječni kredit za automobil poskupio je između četiri i sedam posto.

Teslina stopa rasta prodaje bila je impresivna, prema analitičarima, ali manja od stope potrebne za ispunjenje obećanja tvrtke o povećanju isporuka za oko 50 posto godišnje u bliskoj budućnosti. Tesla je u prvom kvartalu proizvela više vozila nego što je prodala - proizvela je 440.808 - dok je povećavao proizvodnju u novim tvornicama u blizini Austina u Teksasu, gdje mu je sjedište, u Berlinu u Njemačkoj i Šangaju u Kini.

Niže cijene učinile su dostupnijim nove Tesle

Na događaju Teslinog dana investitora početkom ožujka, izvršni direktor Elon Musk priznao je da pristupačnost još uvijek koči prodaju, ali je dodao da mnogi ljudi još uvijek žele kupiti Teslu. "Ograničavajući čimbenik je njihova sposobnost plaćanja", rekao je.
 

Na primjer, najprodavaniji model Y kreće se od 54.990 dolara, dok model 3 košta 42.990 dolara. Početna cijena za model s je 89.990 dolara, a za model x 99.990 dolara.

Teškoćama još uvijek nije kraj u autoindustriji

Tesla je također pod sve većim nadzorom američkih sigurnosnih regulatora, koji su pokrenuli nekoliko istraga i prisilili na povlačenje softvera za samostalnu vožnju bez vozača zbog nesigurnog ponašanja. Nacionalna uprava za sigurnost prometa istražuje Teslu zbog upravljača sklonog kvarovima, sigurnosnih pojaseva koji u slučaju sudara djelomično automatizirani sustavi vožnje, koji su već uzrokovali prometne nesreće, ne rade na zadovoljavajući način.

Preberit

Preberite več na Avto-magazin.si

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.