Jaguarov D-Type vraća se u modu!

Jaguar je odlučio trkaći automobil D-type vratiti iz mrtvih, čak 62 godine nakon što je zadnji put proizveden.

Jaguarov D-Type vraća se u modu! Jaguar
8. 2. 2018

No nemojte uraniti sa slavljem. U Jaguarovoj tvornici Classic Works u Warwicku ručnim radom će biti izrađeno  samo 25 vozila, a proizvest će se kraće i dulje verzije, kao i brojne dodatne preferencije i detalji, ovisno o željama i narudžbama kupaca. Prvotna ideja Jaguara, 1955. godine, bila je da se proizvede 100 D-type automobila. Pošto ih je otada bilo završeno 75, Jaguar sada, na radost kupaca, ostvaruje svoju dugogodišnju želju.
Između 1955. i 1957. godine D-type je osvojio utrku Le Mans triput, a u tome mu je pomogao šestocilindrični motor XK.
“Jaguar D-type jedan je od najljepših trkaćih automobila svih vremena, sa zavidnim rekordima u brojnim utrkama. Jednako je spektakularan i danas! Prilika poput ove, da nastavimo uspješnu priču D-typea komplementirajući proizvodnju u Coventryu, ne rađa se često, a naši stručnjaci iz Jaguar Land Rover Classica ponosni su što će nam pomoći u ispunjavanju toga cilja”, rekao je izvršni direktor Tim Hanning.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.