VIDEO: Iz Wuhana ne stiže samo corona, već i Peugeotov mali 2008 SUV, strah i trepet za T-Roc, Juke, Capture...

Peugeot nastavlja s invazijom prelijepih modela nove generacije. Po uzoru na 308 i 3008 stiže i u Hrvatsku 2008. Senzacionalo dobar mali kompaktni SUV koji itekako ima šanse pomrsiti račune T-Rocu, Capturu, Juke. I cijene su mu konkurentne. Najslabiji i najjeftiniji benzinac, onaj od 100 konja stoji 138.990 kn

VIDEO: Iz Wuhana ne stiže samo corona, već i Peugeotov mali 2008 SUV, strah i trepet za T-Roc, Juke, Capture... Peugeot press
11. 2. 2020

Najjači i najopremljeniji od 155 KS i 221.290 kn. Najjeftiniji dizelaš od 100 konja stoji 152.780 kn, a najskuplji 211.750. Po dimenzijama je istinski pripadnik segmenta SUV-ova te se ističe svojim snažnim i jedinstvenim stilom. Opremljen je najmodernijom tehnologijom koja uključuje najnoviju generaciju sustava PEUGEOT i-Cockpit® 3D te opremu i sustave za pomoć u vožnji koji su rezultat vrhunskog znanja i stručnosti marke PEUGEOT.
Na raspolaganju su tri vrste motora (električni, benzinski ili dizelski) s različitim razinama snage, od kojih svaki pruža iznimno energičnu i učinkovitu vožnju.

Robustan stil dodatno je naglašen 18” kotačima velikog promjera koji savršeno ispunjavaju prostor ispod blatobrana, dolaze s umecima kojima donose višestruke prednosti: jednostavnija personalizacija i značajno smanjenje mase: 4 kg na svim kotačima ukupno.

Uspon u višu klasu i elegancija naglašeni su dvobojnim crnim krovom „Black Diamond” u inačicama GT Line i GT.

Stražnji dio odlikuje snažan izgled i visoka linija karoserije, pri čemu su svjetla povezana crnom letvicom, a inačice pokretane motorima PureTech 130/155 i BlueHDi 130 dolaze s dvostrukom ispušnom cijevi.

Uvijek prepoznatljiv potpis LED svjetala u obliku triju pandži na ovom je vozilu dobio novu verziju. Svijetle i danju i noću: nalaze se na stražnjem dijelu na svim verzijama te na prednjim svjetlima na luksuznim izvedbama. Sve inačice mogu koristiti svjetla izvedena u LED tehnologiji (opcije na Active i Allure, serija na GT Line i GT).

Osim uobičajene ponude, dostupne su i neke posebne i vrlo upečatljive boje karoserije koje daju dodatnu notu cijelom izgledu:

-  crvena Elixir, jarka boja koja ističe dubinu i jačinu tona
-  plava Vertigo, tri sloja za iznimno sjajnu boju
-  narančasta Fusion, nova metalik boja ekskluzivna za novi SUV PEUGEOT 2008.

Intuitivna svestranost i vrhunska udobnost

Zahvaljujući prostranim stražnjim sjedalima (trenutačno ima rekordne vrijednosti za novu zajedničku modularnu platformu (CMP)), novi SUV PEUGEOT 2008 posebno je svestran SUV. Dužina od 4,30 m i međuosovinski razmak od 2,60 m daju mu i vrlo prostran prtljažnik obujma 434 l, i to bez obzira na motor, a to se odnosi i na 100 % električnu verziju! Kad je riječ o modularnosti, ona se postiže podnicom s dva moguća položaja (ovisno o izvedbi), koja može biti gotovo u potpunosti ravna kada je stražnja klupa preklopljena.

Brojni pretinci u kabini, od kojih se neki pojavljuju prvi put, omogućuju putnicima da odlože sve svoje predmete za svakodnevnu uporabu. Uz već tradicionalne pretince u vratima i pretinac za rukavice, tu je i veliki pretinac koji se nalazi ispod prednjeg središnjeg naslona za laktove te još jedan ispred ručice mjenjača. I naposljetku, jedan diskretno ugrađen pretinac nalazi se u donjem dijelu središnje konzole. U njemu se nalaze indukcijski punjači, a na njegov poklopac (kad je u otvorenom položaju) može se postaviti pametni telefon.

Putnici će također moći uživati u kabini prepunoj svjetlosti zahvaljujući staklenom krovnom otvoru (opcija od Allure) koji propušta puno svjetla. Budući da se otvara prema van, ne oduzima prostor u razini glava na stražnjim sjedalima.
NOVI SUV PEUGEOT 2008
MODERAN, POVEZAN I TEHNOLOŠKI NAPREDAN

Oprema i sustavi za pomoć u vožnji koje nudi jedinstveni su ili čak rijetki u ovom segmentu jer su preuzeti iz viših segmenata te su rezultat vrhunskog znanja i stručnosti marke PEUGEOT. Lepeza tehnoloških rješenja vrlo je impresivna te uključuje:
Drive Assist, sustav koji utire put prema poluautonomnoj vožnji. Dolazi sa sljedećom opremom:

sustav za sprečavanje izlaska iz voznog traka povezan s funkcijom Lane Positioning s pomoću koje vozač prilagođava putanju u voznom traku
adaptivni tempomat s funkcijom Stop & Go koji dolazi s automatskim mjenjačem EAT8
Park Assist, sustav koji automatski okreće upravljač pri ulasku na parkirno mjesto i izlasku s njega, a pri parkiranju ostavlja samo 60 cm razmaka između vozila

najnovija generacija sustava automatskog kočenja u nuždi koji prepoznaje pješake i bicikliste danju i noću pri brzinama od 5 do 140 km/h
upozorenje na nenamjeran izlazak iz voznog traka (ili skretanje s ceste)
sustav praćenja pozornosti vozača koji prema potrebi savjetuje kočenje

automatsko uključivanje dugih svjetala za bolji pregled ceste
prošireno prepoznavanje prometnih znakova (jednosmjerna ulica, zaustavljanje) s upozorenjima na ograničenja brzine
sustav za nadzor mrtvog kuta
električna parkirna kočnica
Pametni telefoni, naši suputnici u svakodnevnom životu, imat će svoje mjesto u novom 2008. Podaci s pametnih telefona bit će zrcaljeni na središnji zaslon zahvaljujući kompatibilnosti s funkcijom MirrorScreen.
Osim zone za bežično punjenje, bit će dostupne najviše četiri USB utičnice, ovisno o verziji (dvije u prednjem dijelu, uključujući jedan USB-C priključak, i dvije u stražnjem dijelu).
Rute će biti optimizirane zahvaljujući povezanoj 3D navigaciji TomTom® Traffic koja prikazuje stanje u prometu u stvarnom vremenu i automatski prilagođava rute. Vozač će također biti obaviješten o opasnim područjima i znamenitostima u blizini te će moći glasovno upravljati vozilom.
UZBUDLJIV ODABIR
Budući da je razvijen na potpuno novoj i učinkovitoj modularnoj platformi najnovije generacije CMP (Common Modular Platform), novi SUV PEUGEOT 2008 vozilo je s različitim razinama snage. Možete odabrati između tri vrste motora ovisno o svojim potrebama i namjeni vozila, a to su 100 % električni, benzinski ili dizelski motor.

Želite li prilagoditi vožnju svojem raspoloženju, na raspolaganju vam je nekoliko načina rada: Eco, Normal i Sport.
Kako biste pobjegli još dalje, opcija na Allure i GT Line, Grip Control bit će povezan s funkcijom za pomoć pri spuštanju Hill Assist Descent Control (HADC) koja omogućuje savršeno i sigurno upravljanje vozilom i njegovom putanjom na strmim nagibima.

Budući da je učinkovitost osnova za razvoj, sve izvedbe dolaze s kontroliranim usisnicima zraka, kotačima s usmjerenim protokom zraka ili čak zatvorenim podvozjem, a sve to služi za kontrolirani protok zraka, a samim time i optimizirani koeficijent protoka zraka.
Gama je dostupna u četiri razine opreme: Active, Allure, GT Line i GT, a sve su one dostupne sa 100 % električnim, benzinskim ili dizelskim motorima.

Vrhunske izvedbe GT Line i GT imaju upečatljive stilske karakteristike:
- Full LED svjetla sa svjetlosnim potpisom u obliku tri pandže
- aluminijski naplatci od 18’’ dijamantne obrade s umetcima
- pažljivo uređena unutrašnjost, ambijentalno osvjetljenje, dinamičan dizajn sjedala, aluminijske papučice.

Osobno sam bio očaran i iznenađen dinamičnim izgledom te doživljajem vožnje u novom vozilu SUV PEUGEOT 2008. Riječ je o jednostavno uzbudljivom vozilu!
2008 pruža nevjerojatno iskustvo slobode i iskustvo vožnje tipično za PEUGEOT. Sve je to u skladu s našom uzbudljivom vizijom budućnosti u kojoj užitak u vožnji zauzima vrlo važno mjesto.

Benzinski, dizelski ili 100 % električni – na vama je da odaberete ono što najviše odgovara vašim potrebama!
Novi SUV PEUGEOT 2008 vaš je svakodnevni suputnik koji vam pruža vrhunske tehnologije i različite usluge koje vam pojednostavnjuju život.

Budite zahvalni na svemu što vam pruža, ali prvenstveno uživajte!

Jean-Philippe IMPARATO, GLAVNI DIREKTOR MARKE PEUGEOT
Učinkoviti i ekološki prihvatljivi: motori s unutarnjim izgaranjem zadovoljavaju najnovije zahtjeve norme Euro 6

U skladu s najnovijim zahtjevima norme Euro 6 motori s unutarnjim izgaranjem imaju ugrađenu najnoviju tehnologiju marke PEUGEOT i svi su opremljeni sustavom Stop & Start i filtrom krutih čestica.

Za dodatnu razinu užitka i udobnosti u vožnji neki od tih motora mogu se kombinirati s automatskim mjenjačem s osam stupnjeva prijenosa (EAT8) najnovije generacije.

Ponuda benzinskih motora obuhvaća trocilindarske motore obujma 1,2 l koji su u skladu s normom Euro 6d:

-  PureTech 100 S&S sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem
-  PureTech 130 S&S sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem ili s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem
-  PureTech 155 S&S s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem (samo u izvedbi GT).

Od dizelskih motora u ponudi je četverocilindarski motor obujma 1,5 l (u trenutku izlaska na tržištu ispunjavao je normu Euro 6d-TEMP):

-  BlueHDi 100 S&S sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem
-  BlueHDi 130 S&S s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem.

Novi SUV PEUGEOT 2008, SUV posljednje generacije, kreće u prodaju na hrvatsko tržište u veljači 2020. godine. Novi SUV e-2008 stiže na hrvatsko tržište u drugoj polovini 2020.

Proizvodnja će se odvijati u tvornici Vigo za Europu i u tvornici Wuhan za Kinu.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.