Jaguarov turbak s 250 "konja" proglašen jednim od najboljih motora 2018.

Urednici WardsAuta testirali su 32 motora, a 2,0-litreni benzinski turbak kojemu su 250 "konja" podarili u Jaguaru proglašen je jednim od 10 najboljih motora za 2018. godinu

Jaguarov turbak s 250 "konja" proglašen jednim od najboljih motora 2018. Land Rover Promo
24. 1. 2018

Jaguarova i Land Roverova tehnologija motora Ingenium predstavljena je još 2015. godine u 2,0 dizelskome motorom u kojemu kucaju četiri cilindra. U travnju 2017. započela je i proizvodnja naprednih benzinskih motora Ingenium. Ne bez razloga, jer dizelaši su se pokazali superiornim i puno boljim od onih koje su ugrađivali u Jaguare i Land Rover, a kupovali ih "sa strane". Prije svega od PSA-a. Jaguar E-Pace prvi je kompaktni SUV koji pokreće benzinski  motor Ingenium s 250 KS, kojemu do 60 km/h treba 6,6 sekundi. 
Aluminijski Ingenium s obujmom dvije litre jamči efikasnost bez kompromisa. Nick Rogers, izvršni direktor prodaje u Jaguaru i Land Roveru, izjavio je:
- Stvarno je velika čast dobiti prestižnu nagradu od respektabilnih stručnjaka koji godinama odlično prepoznaju tko je tko među inženjerima. Oba naša agregata iznimno su "eco friendly" a pritom još i moćni i štedljivi.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.