Goodyear predstavio novu tehnologiju za automatiziranu proizvodnju guma

Ovom inovativnom tehnologijom Goodyear će najviše profitirati u području proizvodnje malih serija guma

Goodyear predstavio novu tehnologiju za automatiziranu proizvodnju guma Arhiv AM
18. 9. 2017

Ovih dana je američka tvornica guma Goodyear Tire & Rubber u Luxembourgu započela izgradnju nove tvornice. Očekuje se da će biti dovršena 2019. godine, a izvršni direktor tvrtke Richard J. Kramer predstavio je važnu novost koja će se prvi put koristiti upravo u novoj tvornici. Riječ je o novome proizvodnom procesu Mercury, koji će učinkovitije proizvoditi manje serije vrhunskih guma.

Na predstavljanju je Kramer izjavio kako je Merkur odgovor na sve veću složenost industrije guma, kao i broj modela vozila i opcija dostupnih potrošačima, koji se stalno povećavaju. Novim načinom proizvodnje, koji će sada biti automatiziran, lakše će se zadovoljiti potrebe zahtjevnijih kupaca, Proizvodnja takvih guma bit će znatno brža, a tako će se skratiti vrijeme isporuke gume krajnjemu potrošaču.

Rezultat petogodišnjeg eksperimentiranja i istraživanja

Odabir naziva za novu proizvodnu tehnologiju – Merkur, nikako nije slučajnost. Zapravo, Merkur je u rimskoj mitologiji predstavljao boga trgovine i putovanja, a poslužio je kao inspiracija Goodyearovu osnivaču Franku A. Sebringu u stvaranju poznatoga logotipa - noge s krilima. Merkur je rezultat petogodišnjega rada i istraživanja u Goodyearovim centrima za istraživanje i inovacije, koji se nalaze u Luksemburgu i SAD-u.

Goodyear

Nova tvornica, 48. u vlasništvu američkoga gumenog diva, otvorit će vrata u roku dvije godine, a bit će blizu svoga postojećeg centra za inovacije i testiranje u Colmar-Bergu. Goodyear je u projekt uložio 77 milijuna eura.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.