Fiat započeo prodaju sportskoga terenca - modela 500 L City Cross

Nova verzija Fiata 500 mogla bi postati važan igrač na sve većem tržištu sportskih terenaca.

Fiat započeo prodaju sportskoga terenca - modela 500 L City Cross FCA
3. 10. 2017

U petak, prihvaćanjem narudžbi i početkom proizvodnje, Fiat je službeno počeo prodavati novi urbani terenac pod imenom Fiat 500L City Cross. To je novi član obitelji Fiat 500, koji je nedavno podvrgnut vizualnoj obnovi. Temelji se na modelu 500L, 25 milimetara je viši, a robusniji izgled osigurava modificirani par branika i plastičnih blatobrana.

Popis temeljne opreme novoga Fiatova križanca je vrlo obuhvatan, uključivat će i ručnu klimu, tempomat i informacijsko-zabavni sustav sa zaslonom na dodir. Dimenzija 3,5 inča omogućit će povezivanje putem bluetootha i kontrole glasa, a sustav sa zaslonom 7 inča i mogućnost povezivanja s pametnim telefonima opremljenim OS X ili Androidom, dostupni su uz dodatnu naknadu.

Unatoč svome terenskom izgledu, to je još uvijek gradski automobil

Talijani su automobilu namijenili šest agregata - dva dizelaša sa zapremninm 1,3 i 1,6 litara, koji razvijaju 95, odnosno 120 "konja", te četiri benzinska motora s obujmom od 0,9 do 1,4 litre i 95 do 120 konjskih snaga. Najjači, 1,4-litreni motor, može biti opremljen sustavom LNG, uz nadoplatu.

City Cross je tako postao novi dodatak nedavno obnovljenoj obitelji Fiat 500L, gdje mu društvo prave „građanski” orijentirana verzija Urbana i njegova proširena verzija nazvana Wagon. U ovoga trećeg člana obitelji tvrtka iz Torina polaže velike nade. Zahvaljujući jednoprostornom dizajnu, to je nešto jeftinija i korisnija alternativa modelu 500X.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.