Od 19.690 eura za neodoljivi novi Duster, koji neće biti tako jeftin kao prethodna generacija, razumjivo jer je top!

1700 eura skuplji od dosadašnjeg! Cijena se odnosi na francusko tržište, ali jasno govori da Dacia smanjuje cjenovnu razliku u odnosu na konkurenciju.

Od 19.690 eura za neodoljivi novi Duster, koji neće biti tako jeftin kao prethodna generacija, razumjivo jer je top! Dacia
5. 1. 2024

Cifra navedena u naslovu je 19.690 eura. Toliko će se u Francuskoj tražiti za osnovni Dacia Duster, koji će prvi put uživo biti prikazan javnosti na nadolazećem sajmu automobila u Ženevi krajem veljače. Time Dacia pokušava pronaći balans između dostupnosti svojih automobila i neizbježnog rasta cijena, a za spomenutu cijenu u Francuskoj će biti dostupan osnovni model s pogonom na prednje kotače i paketom opreme Essential. Sljedeći paket opreme, Expression, bit će na cjeniku za gotovo dvije tisuće kuna skuplji. U oba slučaja za pogon je zadužen osnovni jednolitarski trocilindrični benzinac snage 75 kilovata (100 KS) i dodatkom ukapljenog naftnog plina (LPG).
 

Najjeftiniji Duster s pogonom na četiri kotača stajat će 23.400 eura, a za najjeftiniji hibrid treba izdvojiti još 3200 eura više. I najskuplji Duster ostat će ispod granice od trideset tisuća, hibrid s paketima opreme Extreme ili Journey moći će se nabaviti za 28.100 eura Navedene cijene, kao što je već rečeno, vrijede za Francusku, gdje je aktualna Dacia Duster bez popusta. dostupan od 17.990 eura. Kod nas bi cijene mogle biti malo više jer je automobil (bez popusta) trenutno dostupan od 18.590 eura, pa će biti zanimljivo vidjeti hoće li baza ostati ispod magične granice od dvadesetak tisuća.

Ovo je također vrlo blizu konkurenciji. Primjerice, MG ZS dostupan je od 18.500 eura, Hyundai Bayon sa sličnim motorom (1.0 T-GDI, 73,5 kilovata/100 KS) za 19.650 eura, a Renault Captur nešto više od tisuću više. Gužva u cjenovnom rangu od oko 20.000 eura je prilično velika, međutim, prema prvim slikama i podacima, čini se da Dacia ne bi trebala imati problema pronaći (i zadržati) svoj krug kupaca Dustera.

Preberite še: Od sutraj gorivo opet. Za koliko?

BONUS VIDEO: S temi izboljšavami je Lexus RX postal nevaren tekmec med prestižnimi SUV-ji

 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.