Continental oduševio svojom vizijom taksija budućnosti

Koncept Cube jednostavno opisuje koji je geometrijski oblik najbolji za maksimalnu iskorištenost prostora. Ako se pridodaju samovozeće mogućnosti, vizija je potpuna

26. 7. 2017

Naravno, proći će još godine i godine dok ovakvi taksiji ne postanu dio središta europskih i svjetskih metropola. "Kockasti" taksi koji vozi bez ikakve ljudske pomoći djeluje kao vrlo privlačna ideja. Ne treba zaboraviti kako su giganti poput Googlea i Ubera već najavili da su spremni uložiti značajna sredstva u razvoj sličnih koncepata. A kad oni najave značajna sredstva, onda je zasigurno riječ o milijardama dolara.

Continental je već razvio Cube i na jako dobrome su putu. Zamišljen je kao prostrano prometalo koje ne emitira nikakve štetne plinove, jer koristi električni pogon. Zapravo, takav je pristup jedini i logičan, jer su brojne europske metropole već najavile da namjeravaju sve automobile s benzinskim i dizelskim motorima izbaciti iz centra grada.

Kristian Sikavičev

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.