Blindirani Ferrari 458 Speciale košta gotovo 600.000 eura

The Jackson, tvrtka iz Wyominga u SAD-u, renomirana je adresa za izradu blindiranih vozila pa od svojih klijenata često čuju svakakve zahtjeve. Jedan od onih koji će se svakako prepričavati je zahtjev jednog klijenta da mu blindiraju Ferrari 458 Speciale.

25. 1. 2021

Naime, talijanski supersportaš bazira se na filozofiji lake gradnje, a izvedba Speciale dodatno je olakšana kako bi se poboljšala vozna svojstva. Blindiranje automobila nužno povlači povećanje mase pa se na prvi pogled cijeli projekt čini osuđen na propast.

No, stručnjaci iz tvrtke The Jackson uspjeli su postići stupanj blindiranosti B4, a da su pritom masu povećali za svega 90 kilograma. S druge strane ugradnjom kompletnog ispušnog sustava Capristo masu automobila smanjili su za 40 kg, a snagu motora novim ispuhom i reprogramiranjem ECU-a povećali za osjetnih 40 KS.

Dakle, kako bi se u narodu reklo – vuk sit, ovce na broju. Blindirani Ferrari 458 Speciale i dalje se do stotke katapultira već za 2,8 sekundi.

www.autopress.hr

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.