FRANFURT 2017. Audi Elaine Concept – 500 KS za 500 km

Zvuči predobro da bi bilo istinito, ali Audi tvrdi kako Elaine Concept s 500 konja nudi autonomiju od nevjerojatnih 500 km

12. 9. 2017

Koktel coupea s četirima vratima i crossovera s električnim pogonskim sklopom proizvođač iz Ingolstadta je nazvao Audi Elaine Concept, a predstavio ga je na salonu automobila u Frankfrutu. Glavna namjena mu je demonstracija sve sile suvremene tehnologije pa tako, između ostalog, donosi samovozeće mogućnosti na razini 4. Dakle, u njemu su svi najsuvremeniji sustavi kao i u perjanici ponude – Audiju A8.

Električni pogonski sklop zapravo se sastoji iz tri elektromotora. Jedan pokreće prednje, a drugi stražnje kotače pa raspolaže pogonom 4 x 4. Ukupna snaga svih triju elektromotora je 320 kW, odnosno oko 430 "konja", ali aktivacijom funkcije Boost povećava se na 370 kW, odnosno 500 KS. Sasvim dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za 4,5 sekundi.

Kristian Sikavičev

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.