Audi A6 i VW Touareg dobili 5 zvjezdica na EuroNCAP testu i njima se mogu dičiti, a Suzuki Jimny na svoje 3 ne može biti ponosan (video)

Najpoznatija agencija za utvrđivanje sigurnosti novih automobila imala je na testu četiri noviteta. Audi A6 i Volkswagen Touareg prema EuroNCAP testu moći će se dičiti s pet, Ford Tourneo Conect s četiri, a novi Suzuki Jimny vjerojatno će tri zvjezdice skrivati kao zmija noge

Audi A6 i VW Touareg dobili 5 zvjezdica na EuroNCAP testu i njima se mogu dičiti, a Suzuki Jimny na svoje 3 ne može biti ponosan (video) EuroNCAP
21. 9. 2018

Touareg i A6 odlično su se pokazali na području sigurnosti. I to posebice kad je riječ o  "najranjivijim" sudionicima u prometu.  EuroNCAP od nedavno vodi iznimnu brigu i o motoristima, biciklistima i pješacima, a automobili prolaza ili padaj baš ako su "prilagođeni" njima. Oba navedena auta spadaju u onu kategoriju koja pri naletu na bicikliste, motoriste i pješake pružaju najviše mogućnosti za preživljavanjem i lakšim ozljedama  prilikom udara.

Ford Tourneo Connect zapravo nije novi auto. Obnovljen je i vizualno i tehnološki osvježen. Prvi je put predstavljen 2013. i da bi držao korak s modernim autima trebalo ga je doraditi,  pa i učiniti sigurnijim. EuroNCAP test donio mu je bitno bolje reference i četiri zvjezdice za dostavno su vozilo zapravo vrhunski rezultat. I on je sad bitno bolji za navedene najugroženije skupine. Suzuki Jimny je osvojio tri zvjezdice, za tako porazan rezultat krivi su jednako tako navedeni razlozi.

Kot je povedal generalni sekretar agencija EuroNCAP Michiel van Ratingen, doseženi rezultati kažejo, da tudi ob vse večjih zahtevah agencija po izboljšanju varnostnih sistemov, pet zvezdic ostaja dosegljivih, čeprav je pot do njih bolj zahtevna. Dobro je predvsem to, da avtomobili dosegajo dobre rezultate na področju varnosti ranljivih udeležencev v prometu.

Preberite več na Avto-magazin

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.