Rekle su mu doviđenja, a bilo je to zbogom. Zadnja slika Ive Gregurevića, barda hrvatskog glumišta

Umro je Ivo Gregurović, možda i najkarakterniji hrvatski glumac. Otišao je nazdravljajući prijateljima i životu, molio je na Staru godinu spisateljicu Marinu Vujčić, glumice Kseniju Marinković i Sonju Kovačić da ostanu s njima još koji tren. - Cure nemojte još ići!

- A mi smo ipak otišle. Nikad ne znaš kad je zadnji put i koje će priče ostati neispričane, napisala je Marina Vujčić na Facebook profilu uz posljednju fotografiju, koju je baš ona snimila te završila sljedećim riječima: - Adio Meštre

Rekle su mu doviđenja, a bilo je to zbogom. Zadnja slika Ive Gregurevića, barda hrvatskog glumišta Marina Vujčić
3. 1. 2019

- Ova fotografija je snimljena prije dva dana, na Staru godinu. Ivo nam je neprestano naručivao rakije. Pokazao nam je Grlićevu knjigu “Neispričane priče” koju je upravo kupio. Kad smo odlazile, više je puta ponovio: “Cure, nemojte još ići.” A mi smo ipak otišle. Nikad ne znaš kad je zadnji put i koje će priče ostati neispričane.
Adio, Meštre!

Jedan od najzapaženijih hrvatskih glumaca umro je u 66. godini života ostavivši iza sebe ogroman opus fantastičnih uloga. Volio je posao koji je radio, obožavao je prijatelje i kolege, imao prisan odnos s ljubiteljima, a njegove veze s rodnim Orašjem i Bosanskom Posavinom nešto je posve neopisivo. Živio je za dan kad će se i tamo Hrvati i život vratiti i pomalo protiv svega i svih, a i sebi iz inata godinama organizirao filmski festival u Orašju, prkoseći žalosnoj sudbini mjesta, djedovine i domovina u kojima je živio i stvarao. Izgledao je grubo, nerijetko i opasno, no oni koji su ga poznavali znaju da je bio topao, nježan i boemski raspoložen. Nerijetko je glumio upravo grube i opasne likove, poput istražitelja u kultnom filmu Krsta Papića, "Život sa stricem". Tko ga ne pamti po raskalašenoj roli slavonske lole, razbojnika i ljubavnika J. Stanisavljevića, svojevrsnog "slavonskog Robin Hooda" u filmu "Čaruga" (1991.) Rajka Grlića. Tko ne pamti Juru iz filma Tri muškarca Melite Žganjer, ili Tome iz "Sokol ga nije volio"...

Grgurević je rođen u Donjoj Mahali, selu pored Orašja u Bosanskoj Posavini (BiH) 7. listopada 1952. studirao je na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, a filmski debi imao je u kultnom filmu "Ne naginji se van".

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.