PRVI OBJAVLJUJEMO ZABRANJENU FOTKU SKULPTURE BANU JELAČIĆU KOJU NI START 1988. NIJE PUBLICIRAO

Još 1988., donijeli smo ekskluzivnu priču o Antonu Baueru, našemu kolekcionaru i povjesničaru umjetnosti, koji je uspio sačuvati spomenik banu Jelačiću, razrezavši i sakrivši ga u Gliptoteku. Objaviše nam dosta toga, no ne sve. Red je da ugleda svjetlo dana

20. 4. 2017

Start je bio najpopularnija, najkvalitetnija i najčitanija hrvatska revija ikada. Start je sinonim za ultimativno novinarstvo kojemu su činjenice, istinske vrijednosti, vrhunske fotografije i dokazani ljudi svetinja. Mi ćemo se i dalje truditi biti takvi. Možda nije poznato, ali upravo smo mi u Startu, još 1988., donijeli ekskluzivnu priču o Antonu Baueru, našemu kolekcionaru i povjesničaru umjetnosti, koji je uspio sačuvati spomenik banu Jelačiću, razrezavši i sakrivši ga u Gliptoteku. Napravio je i gipsane odljeve kako bi simbol hrvatstva jednoga dana opet bio ondje gdje mu je mjesto, ne u Gliptoteki, nego na Jelačić placu.
Ovo je samo mali podsjetnik da se Start usudio uraditi ono o čemu su drugi maštali i to u vremenu dok su današnji vladari pisali priručnike za samoupravljače.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.