''Gospodar prstenova'' dobiva nastavak - potvrdio Amazon koji je odlučio platiti više nego HBO, preotevši mu serijal

Glasine su potvrđene, Amazon je odlučio napraviti "remake" popularne franšize ''The Lord of the Rings'', unatoč tomu što je originalna trilogija bila gotovo savršena

''Gospodar prstenova'' dobiva nastavak - potvrdio Amazon koji je odlučio platiti više nego HBO, preotevši mu serijal Youtube/Movieclips
14. 11. 2017

Serija će imati nekoliko sezona i Amazon Studios će ju snimati u vlastitoj produkciji koja će biti prilično skupa i upravo zbog toga je HBO morao odustati. U ovoj verziji će biti prikazani neki likovi koje dosad nismo vidjeli u originalnoj trilogiji ili u ''Hobitu''. Važno je imati na umu kako je riječ o "prequelu".

- ''Sharon Tal Yguado i Amazonov tim imaju izvanredne ideje prethodno neistraženih priča baziranih na originalnim knjigama J.R.R. Tolkiena, koje će donijeti na male ekrane'', izjavio je Matt Galsor, predstavnik Tolkien Estatea, koji se bavi pravima vezanim uz Tolkienova djela.

Nakon ''Igre prijestolja'' svi traže novu uspješnicu

Dogovor također uključuje potencijalni "spinoff", koji bi djelomično iskoristio priče iz zbirke ''The Silmarillion', koje istražuju radnju u godinama prije ''Hobita'' i ''Gospodara prstenova''. Još uvijek nije potvrđen službeni datum početka produkcije ili premijere, ali uspješnica ''Igra prijestolja'' se bliži kraju, stoga se TV studiji bore kako bi našli jednako uspješnu seriju, a ''Gospodar prstenova'' bi upravo to mogao biti.

Mnogi smatraju kako je nepotrebno raditi seriju jer je original već jako dobro i detaljno istražen te da je samo riječ o dobrome načinu zarade, s obzirom na planetarnu popularnost originalne triologije.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.