Jednostavna modna pravila uz koja ćete sjajno izgledati 24/7

Cvjetni uzorci trenutačno su vrlo moderni, što ne znači da trebate u ormaru imati pet košulja oslikanih divovskim orhidejama. Neka se trendovi vide u detaljima – u kombinaciji s klasičnim komadima koje već imate u garderobi. Ako trebate dokaz da s trendovima ne treba pretjeravati, proguglajte sljedeće: Justin Timberlake

 

4. 12. 2021

Kombinirajte

Elegantnu odjeću ne trebate svaki dan, ali vrlo je važan dio ormara. Izaberite onu koja je u skladu s vašom građom i nema istaknutih detalja, pa je možete upotrebljavati odvojeno, primjerice uz druge hlače ili sako. Stoga neka ne bude pretjerano formalna (obratite pozornost na broj dugmadi i oblik džepova). Pobrinite se da sako nema podstavljena ramena, niste valjda tajnica iz osamdesetih. Hlače nosite u kombinaciji s džemperima i prslucima, sako s trapericama. Najvažnija je odluka jednobojna odjeća bez uzoraka – tamnosiva će vam vjerojatno u kombinaciji s drugim odjevnim predmetima uzrokovati najmanje teškoća. 

Vesta i kapuljača su par

Veste s kapuljačama nisu više samo oprema depresivnih skejtera, nego su – s nekoliko preinaka – postale zanimljiv dio muške mode. Prošle jeseni su brojni ljubitelji visoke mode uveli podstavljene veste s kapuljačama u svoje muške linije. Izaberite veste s kapuljačama boljih marki i kvalitetnije izrađene iz lakših materijala.

Oprezno sa skupim komadima

Za kupnje skupocjenih komada poštujte tri pravila. Prvo: skupe komade odjeće kupujte u neutralnim bojama koje će uvijek biti moderne – tamnoplavoj, sivoj ili crnoj. Vjerujte, ne želite biti frajer koji si je 1995. kupio srebrnu odjeću i još je danas ustrajno odijeva i nosi. Drugo – naučite odabraditi teške zimske kapute i kožne cipele, da vam služe godinama. I treće - ti važni dijelovi odjeće neka budu vaša investicija – ako vas malo ne zaboli proračun vjerojatno niste kupili dovoljno dobru odjeću.

Ruksaci su poželjni

Shvaćamo kako je na putu do posla ugodno i korisno imati slobodne ruke jer tu i tamo treba ispisati kakav sms ili pogledati elektronsku poštu. Dobra je vijest da se zbog želje za elegancijom ne treba odreći ruksaka. Postoje modeli koji udružuju luksuz s ovovremenim formama. Potražite ih na stranicama mrporter.com – budete li strpljivi lako ćete pronaći sofisticirani ruksak vrhunske kvalitete po smiješno niskim cijenama.

Trebate jedan proizvod za njegu kože

Krema sa zaštitnim faktorom poželjna je i u muškoj kozmetičkoj torbici, i ljeti i zimi. Ne šalimo se i ne plašimo vas, ali podaci o učestalosti raka kože ozbiljno su poražavajući. Idealna je kombinacija preparata koji vlaži kožu, brzo se upija, nije masan i poslije nanošenja odmah zaboravite da ste ga upotrijebili. A lijepa i njegovana koža je baš uvijek u trendu.

Vjerujte nam, želite imati krojača

Dobar krojač spriječit će da se u novoj odjeći osjećate kao dječak koji je odjenuo tatino odijelo. Kako dobiti dobroga krojača ili švelju? Poznajete li nekoga tko ima skladnu odjeću po mjeri? Vjerojatno ima dobroga krojača ili švelju. Kad jednom napokon odnesete odjeću na prilagodbu budite ustrajni i precizni u svojim željama. Tradicionalni krojači znaju biti vrlo konzervativni. Koliko je važno imati na sebi odjeću po mjeri shvatit ćete kada takvu odjeću prvi put odjenete.

Da, možete cijeli dan biti u tenisicama

Moda se posljednjih godina najviše promijenila u segment sportske odjeće. Estetski je sve dorađenija i dovršena, što ne znači da ćete na večeru doći u fitnes opremi. Ograničenja postoje, ako ste sportsku majicu i tenisice platili više nego servisiranje automobila, pretjerali ste. Rješenje je u pravoj mjeri i doziranju. Neformalni komad odjevnoga predmeta lako kombinirate s elegantnijim dodacima – višebojne tenisice marke Nike posve su prihvatljive u kombinaciji s tamnim trapericama i to dovoljno za sportski izgled.

Military je i dalje in

Prošla modna jesen bila je u skladu s vojnim divljanjem po zemaljskoj kugli. Modne su revije po svijetu pokazale kako je to sezona modne militarizacije, a to znači da lako možete pretjerati u tome smjeru. Previše vojnih elemenata u svakodnevici odijevanja lako može djelovati kičasto – cilj je da ste u trendu, a ne da djelujete kao maškara. 

Oprezno s dodacima

Pozorno izabrani modni dodaci oblikovat će originalan stil, ali budite oprezni. Manje je više. Kovana srebrna narukvica, iznošen starinski pojas ili kožni rokovnik s ručno izrađenim koricama. Dodaci neka budu jednostavni, pri izboru si uzmite vremena i odlučite se za nešto što će biti vaš talisman i dio vaše osobne priče.

 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.