Zašto “ženiš” Hrvate? Zašto je Čokolino skuplji u Hrvatskoj nego u BiH. Hajde, otvori mi karte. Zašto ti u Konzumu imaš veće cijene nego u Bosni? Koja je razlika?

Damir Vanđelić postavio je jednostavno pitanje Martini Dalić: - Zašto nas "ženiš"? Strancima prodaješ jeftino, a Hrvatima skupo!

Naravno, na pitanje nije dobio odgovor. U njemu se skriva sva apsurdnost političkog kadroviranja u najvećim državnim tvrtkama, kao nekag u socijalizmu.

@strankarepublika Objasni nam, Martina Dalić. #strankarepublika #republika #damirvandelic #hrvatska #izbori2024 #fyp #foryou #🇭🇷 #politika #cokolino #podravka #viral #trending ♬ original sound - Stranka Republika
Zašto “ženiš” Hrvate? Zašto je Čokolino skuplji u Hrvatskoj nego u BiH. Hajde, otvori mi karte. Zašto ti u Konzumu imaš veće cijene nego u Bosni? Koja je razlika? Davor Puklavec / Pixell
31. 3. 2024

Damir Vanđelić, predsjednik stranke Republika, na svom tik toku objavio je video gdje problematizira pitanje cijena dječje hrane koju proizvodi Podravka, a koja je skuplja u Hrvatskoj nego u svim drugim zemljama gdje se ti porizvodi izvoze.

Njegovu izjavu prenosimo u cjelosti:

“Zašto čokolino košta više u Hrvatskoj nego u drugim zemljama? To je zapravo odlično pitanje za upravu Podravke. Zašto Čokolino košta više u Hrvatskoj nego u BiH ili nekoj drugoj zemlji? To je pitanje za njih. Hajde, otvori mi karte. Zašto ti u Konzumu imaš veće cijene nego u Bosni? Koja je razlika?

Porezi? Ma ne! Kakvi porezi? Pa skuplje je izvesti Čokolino, platiš neke trošarine, transport i to, nego da dofuraš u Zagreb. O čem pričamo? Koprivnica-Zagreb. Zakaj je u Zagrebu skuplji Čokolino? Daj mi objasni. Kaj, transport? Nije. Trošarina? Nema. Daj mi onda objasni. Skladištenje? Nema.Kaj? Skladištiš u Koprivnici. Dofuraš u Zagreb.

Da sad stavite Martinu Dalić i kažete joj da objasni zašto je to tako skupo.
Ako ti stvarno voliš tu našu zemlju, i Republika Hrvatska je suvlasnik u toj firmi, pa daj mi objasni: WTF?! Zakaj ti je dječja hrana toliko skuplja u Hrvatskoj? Gdje se ta tvoja ljubav očituje? Ajde, pokaži mi.
Ja da imam privatnu firmu, ja bih se trudio da ovim mojim kupcima koji vole moje proizvode, sa što nižim maržama da im to napravim.

I ak sam pravi frajer, ja ću prodati Nijemcima Čokolino po stopostotnoj marži.
A ne ti, ti oženiš nas tu…”

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.