Volkswageni će nakon ovoga izgledati znatno drugačije, dizajner Bentleya mijenja na čelu VW-a dizajnera Bugatti Veyrona!

Jozef Kaban nakon tri godine odlazi s mjesta glavnog projektanta, a njegova je zamjena već poznata (zasad doduše neslužbeno). Slovak je dizajnirao i Bugatti Veyron, a zamijenit će ga Andreas Mindt, dosadašnji šef dizajna u Bentleyu.

Andreas Mindt, koji će zamijeniti Kabana ima dizajn i marku Volkswagen u krvi. Rođen je u Wolfsburgu, a otac mu je također bio dizajner u VW-u.
 

Volkswageni će nakon ovoga izgledati znatno drugačije, dizajner Bentleya mijenja na čelu VW-a dizajnera Bugatti Veyrona! Volkswagen
24. 1. 2023

Dizajn svih Volkswagenovih automobila posljednjih godina uvelike je diktirao slovački dizajner Jozef Kaban. Pedesetogodišnjak je gotovo cijelu karijeru prisutan u njemačkom koncernu, u koji je stigao 1999. (jedina iznimka je kratak, polugodišnji period u marki Rolls-Royce 2019.), a od tada je dao je imidž gotovo svim brendovima grupe. Između ostalog, kreirao je i imidž legendarnog Bugatti Veyrona, od kojeg će se tri godine nakon šefa dizajna marke sada morati oprostiti. Njegovo će mjesto 1. veljače zauzeti Andreas Mindt, dosadašnji šef dizajna u Bentleyu, koji je, među ostalim, već pomogao u dizajnu sedme generacije modela Golf u Volkswagenu. Kaban će prijeći na nižu poziciju unutar dizajnerskog odjela marke Volkswagen.Iako u Volkswagenu nisu objavili službene informacije o razlogu zamjene, iza toga navodno stoji nezadovoljstvo Thomasa Schaefera Kabanovim radom. Tako se, među ostalim, od njega očekuje da traži promjenu imidža koncepta ID.Life, predstavljenog na sajmu automobila u Münchenu 2021., kojim je Volkswagen najavio dolazak novog kompaktnog električnog automobila (vjerojatno ID.2). ). Istodobno, nezadovoljstvo dizajnom navodno je razlog zašto je Schaefer zaustavio projekt Trinity.

Mindt, koji će zamijeniti Kabana, pak, ima dizajn i marku Volkswagen praktički u krvi. Rođen je u Wolfsburgu, a otac mu je također bio dizajner u spomenutom brendu. U Bentleyju će Mindta zamijeniti Tobias Suehlmann, trenutni šef dizajna eksterijera marke, koji se pridružio Bentleyju u listopadu 2021. Prije toga već je bio zaposlen u Aston Martinu, Bugattiju, McLarenu i Volkswagenu.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.