VIDEO: Stigao je ID. Buzz!  Za novu genereaciju "Djece cvijeća" tu je još jedan VW ID koji koristi samo struju

Novi Volkswagen ID. Buzz MPV vraća u život otkačni, a i kamperski stil života i vraća nas u povijest, u vrijeme "Djece cvijeća" koja su širom svijeta jurila u poznatom Bulliju, sredinom prošlog stoljeća.
Volkswagen ID. Buzz inspiriran je retrom. Buzz električni s pet sjedala kreće u prodaju u jesen 2022.

Još jedan novi model dodan je Volkswagenovoj ID električnoj liniji ID-a. Novopridošlica je MPV, a temelji se na istoj platformi kao i električni hatchback ID.3. Inspiriran je retro dizajnom iz VW Type 2 ili Bullija baziranog na legendarnim Bubama.

VIDEO: Stigao je ID. Buzz!  Za novu genereaciju "Djece cvijeća" tu je još jedan VW ID koji koristi samo struju vw
10. 3. 2022

Još jedan novi model dodan je Volkswagenovoj ID električnoj liniji ID-a. Stigao je Buzz!  Novopridošlica je MPV koji se temelji na istoj platformi kao i električni hatchback ID.3. Inspiriran je retro dizajnom iz VW Type 2 ili Bullija baziranog na Bubama.

Budući da koristi istu opremu za trčanje kao ID.3, ID. Buzz ima električni motor od 201 KS koji pokreće stražnje kotače, dok je ugrađena baterija od 77 kWh solidnog kapaciteta. VW nije potvrdio domet vožnje za ID. Buzz još, ali za očekivati je domet od oko 400 kilometara.

ID. Buzz dolazi s najnovijim ID-om softverom i postavlja nove standarde u  segmentu s najnovijim sustavima i funkcijama za sigurnost, udobnost i punjenje.

Ralf Brandstätter, predsjednik Upravnog odbora Volkswagen osobnih automobila je kazao prigodom lansiranja ovog modela:

- „ID. Buzz je prava ikona električne ere. Automobil kakav samo Volkswagen može napraviti. U 1950-ima, Volkswagen Bulli predstavljao je novi osjećaj automobilske slobode, neovisnosti i velikih emocija. ID. Buzz preuzima ovaj način života i prenosi ga u naše vrijeme. Bez štetnih emisija plinova, održivo, potpuno umreženo i sada spremno za sljedeće veliko poglavlje: autonomna vožnja. Ovim automobilom po prvi put objedinjujemo ključne teme naše strategije ACCELERATE u jednom proizvodu.”
 

Proizvodna verzija ID-a. Buzz ostaje uglavnom nepromijenjena u odnosu na koncepte koje smo viđali od 2017. To je prilično standardni oblik MPV-a s ogromnom kabinom i s raskošnim vjetrobranskim staklom. VW tvrdi da ima koeficijent otpora od 0,29 Cd za povećanje učinkovitosti.

Na detaljima se prolazi ili pada, VW je za 5

Detalji su ti koji mu pomažu da se istakne. Sprijeda su vitka LED prednja svjetla sa svjetlosnom trakom koja se proteže između njih kako bi se spojila s velikom značkom VW-a u sredini, dok je niže dolje dizajn mrežaste rešetke za donje usisnike zraka. Imaju klizna bočna vrata, dok krajnji stražnji stupovi imaju motiv dizajna s tri šipke.

Straga su vrata prtljažnika pune visine s vitkim svjetlima u cijeloj širini stražnjeg kraja. Dvobojna shema boja koja se vidi na prvim službenim slikama bit će ponuđena kao opcija, sa žutom, narančastom, plavom ili zelenom karoserijom ispod bijelog gornjeg dijela.

Općenito ID. Buzz je relativno kompaktan. S duljinom od 4.712 mm kraći je za 192 mm od T6 Caravelle, ali ima međuosovinski razmak od 2.988 mm, što je gotovo identično T6. To pomaže da se maksimalno poveća prostor za putnike, ali dok su koncepti sadržavali pametna klizna i rotirajuća sjedala, ID. Buzz ima konvencionalni raspored s pet sjedala u konfiguraciji 2-3. Stražnja se klupa dijeli u omjeru 60:40 i klizi kako bi se povećao prostor za noge ili prtljažnik, a tu je i golemih 1121 litara prtljažnika u načinu rada s pet sjedala. Preklopite stražnju klupu ravno, a u ponudi je maksimalno 2.205 litara.
 

Može jednobojno, no dvobojno je hit

Odaberite dvobojnu vanjštinu, a kabina će imati istu temu boja, iako ćemo morati pričekati i vidjeti kako će biti lako zadržati bijeli volan i presvlake u dobrom stanju kroz neko dulje vrijeme. Praktičan je ID. Buzz. ima do osam USB-C utičnica za punjenje u cijeloj kabini, dok je nova inovacija 'Buzz Box'. Ovo je središnji spremnik za pohranu koji se nalazi između prednjih sjedala i sadrži gornji pretinac u kojem se nalazi strugač za led i otvarač za boce, spremište za boce i veliku ladicu od pet litara za odlaganje krupnijih predmeta.
 Još jedna inovacija u kabini je uklanjanje kožnih presvlaka. Upravljač je umotan u sintetičku alternativu, dok tepisi i tkanine za sjedala dolaze s različitim razinama reciklirane plastike u sebi. Dio je VW-ovog cilja napraviti identifikaciju. Buzz ugljično neutralan sve od proizvodnje do isporuke.

Puca od tehnologija

ID-u je pun tehnologija. Buzz je većinu tehnoloških novotarija prenio iz ID.3 i ID.4. Tu je 5,4-inčni zaslon za vozača Virtual Cockpit, dok su infotainment sustavi od 10 ili 12 inča sa zaslonom osjetljivim na dodir postavljeni centralno na nadzornoj ploči. Kao i kod drugih ID modela, značajke kontrole klime osjetljive na dodir, dok bežični Apple CarPlay i Android Auto, internetsko povezivanje i glasovno upravljanje sve značajke.
Vizualni okvir oko ovih tehnologija usmjerenih na budućnost oblikovan je jedinstvenim dizajnom ID-a.

“T1 – ikona 1950-ih – omogućio je ljudima da steknu mobilnost i slobodu. S osobnom iskaznicom. Buzz, ovaj T1 DNK prenosimo u današnje vrijeme, a time i u eru električne mobilnosti,” kaže Jozef Kabaň, voditelj Volkswagenovog dizajna.

"ID. Buzz donosi puno suosjećanja i blizine ljudima natrag na cestu", nastavlja glavni dizajner. I upravo proporcije čine ID. Buzz tako jedinstven. Kabaň stvara izravnu vezu s originalnim klasičnim vozilom: „U T1 praktički sjedite na vrhu prednje osovine – nema prednjeg prevjesa. Uz svu svoju sigurnost i tehnologiju, ID. Buzz ima super kratke prevjese." Dizajner sažima: "ID. Buzz je bezvremenski, održiv, a opet iznimno funkcionalan – to ga čini jedinstvenim." Još jedna značajka koja je oduvijek bila tipična za liniju modela je kultna prednja strana s prednjom pločom u obliku slova V između karizmatičnih LED prednjih svjetala. To vrijedi i za opcijsku dvobojnu boju.
 

id.buzz nasljednik Bulija - Novi Volkswagen ID. Buzz MPV vraća u život kamper tipa 2Volkswagen ID inspiriran retroom. Buzz električni nosač ljudi s pet sjedala kreće u prodaju u jesen 2022

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.