VIDEO: Svaku smrt u roku 28 dana od cijepljenja treba smatrati smrću od cijepljenja primjenom istog standarda kao i kod utvrđivanja smrti od Covida 19

VIDEO: Svaku smrt u roku 28 dana od cijepljenja treba smatrati smrću od cijepljenja primjenom istog standarda kao i kod utvrđivanja smrti od Covida 19 Igor Stažić
19. 1. 2021

Mislav Kolakušić: Obiteljima svih onih koji su preminuli moramo omogućiti nadoknadu troškova. Nezavisni zastupnik Mislav Kolakušić je na današnjoj raspravi o globalnoj strategiji EU o cijepljenju protiv Covida 19 upozorio da se obiteljima preminulih od posljedica cijepljenja mora omogućiti jednostavna naknada štete, a smrt kao posljedicu cijepljenja utvrđivati primjenom istog standarda kao i kod utvrđivanja smrti od Covida 19.


"Sve države Europske unije prihvatile su kao opći standard način utvrđivanja smrti od Covida 19 kojim se bilo koja smrt, iz bilo kojeg uzroka, bez utvrđivanja medicinskog razloga smrti, smatra smrću od Covida 19, u roku od 28 dana od dana pozitivnog PCR testa. Dakle, ne utvrđuje se niti je li osoba uopće oboljela od Covida 19, niti ima li njezina smrt ikakve veze sa Covidom 19. Sada isti takav standard moramo primijeniti i na smrti od posljedica cijepljenja, i to radi olakšanog utvrđivanja naknada štete obiteljima preminulih. Svaka smrt u roku od 28 dana od cijepljenja mora se smatrati smrću od cijepljenja."

 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.