Ursulin štetni ugovor od 71 milijardu eura o nabavci cjepiva treba hitno raskinuti, jer je posao s farmaceutima pod istragom

Mislav Kolakušić zbog istrage Laure Codruţe Kövesi i Europskog tužiteljstva oko nabavke 4,6 milijardi cjepiva za samo 450 milijuna Europljana žestoko je napao Ursulu von der Leyen, predsjednicu Europske komisije.

- "UGOVOR O NABAVI CJEPIVA JE POD KRIMINALNOM ISTRAGOM JAVNOG TUŽITELJA EU! TI UGOVORI IZGLEDAJU KAO DA IH JE SKLAPAO HDZ", kazao je hrvatski zastupnik

Ugledni "Euroweekly News" objavio je Kolakušićeve spoznaje "da kupnja prevelike količine cjepiva protiv Covida od strane EU-a predstavlja “najveći KORUPCIJSKI SKANDAL u povijesti čovječanstva”. https://euroweeklynews.com/2022/10/12/breaking-european-parliaments-mislav-kolakusic-calls-eus-covid-vaccine-purchases-biggest-corruption-scandal-in-history/

Ursulin štetni ugovor od 71 milijardu eura o nabavci cjepiva treba hitno raskinuti, jer je posao s farmaceutima pod istragom EP / mislav kolakušić Twitter
19. 10. 2022

Mislav Kolakušić na plenarnoj je sjednici EU parlamenta danas u Strasbourgu ultimativno zatražio: "Radi zaštite proračuna EU, danas s ovog mjesta pozivam da odmah raskinete ugovor o nabavci cjepiva protiv covida-19, u vrijednosti od 71 milijarde eura. Taj ugovor je pod kriminalnom istragom Europskog javnog tužiteljstva." https://fb.watch/gfNiQoYfbl/

Laura Codruţa Kövesi istražuje nabavku cjepiva

Samo koji dan ranije Mislav Kolakušić je zajedno s još 9 europarlamentaraca otvorio Pandorinu kutiju u koju su zavirili glavna europska tužiteljica Laura Codruţa Kövesi i Europsko tužiteljstvo. Poznata po žestokom obračunavanju s kleptokracijom i korupcijom, rumunjska bivša košarkašica, potom i tamošnja tužiteljica, a danas glavni europski "Eliot Ness", zainteresirala se i za spoznaje do kojih su došli Kolakušić i njegova družina. Očito je da Laura Codruţa Kövesi raspolaže i s brojnim drugim dokumentima, jer ne događa se baš svaki dan da glavni europski tužitelj pod lupu stavlja Ursulu von der Leyen i cijelu Europsku komisiju. 

Laura Codruţa Kövesi, zapravo Tužiteljstvo, oglasili su se na Twiteru da pokreću istragu o 71 milijardi eura vrijednoj nabavci cjepiva protiv Covid - 19 te dodali da za sada, zbog tajnosti i nepovredivosti istrage, neće ništa drugo reći.

Po dobrom starom običaju mainstream mediji prešućuju istraživalački posao 10 eurozastupnika među kojima su bila i dva naša, Mislav Kolakušić i Ivan Vilibor Sinčić. No zato se javio ugledni "Euroweekly News" te objavio Kolakušićeve spoznaje "da kupnja prevelike količine cjepiva protiv Covida od strane EU-a predstavlja “najveći KORUPCIJSKI SKANDAL u povijesti čovječanstva”. https://euroweeklynews.com/2022/10/12/breaking-european-parliaments-mislav-kolakusic-calls-eus-covid-vaccine-purchases-biggest-corruption-scandal-in-history/


Kako navodi britanski portal, "Mislav Kolakušić kaže: Gospođa von der Leyen, predsjednica Europske komisije, poznata kao gospođa koja je naručila 4,6 milijarde doza za 450 milijuna žitelja Europske unije".

Prenoseći Kolakušićeva rečenice Euroweekly News je citirao hrvatskog europarlamentarca:

“Zamislite, 4,6 milijarde doza za 450 milijuna ljudi. Velika Britanija više nije s nama, tako da nas je dosta. Prema toj računici, svako dijete, tek rođeno, trebalo bi dobiti deset doza nečega što nitko na svijetu osim možda dvoje-troje ljudi ne zna što sadrži. Ovdje se radi o tajnama, zaštićenim patentima. Nemojte misliti da bilo koja vlada ili europska agencija zna točno što se nalazi u tom proizvodu", nastavio je. Nitko to ne zna.  Kako je to moguće? Ovdje govorimo o korupciji!

Evo što je točno rekao Mislav Kolakušić danas u Strasbourgu:

- Radi zaštite proračuna Europske unije, danas, s ovog mjesta, pozivam da odmah raskinemo ugovor o nabavci cjepiva protiv Covida-19. u vrijednosti od 71 milijardu eura. Taj ugovor je upravo pod kriminalnom istragom Europskog tužiteljstva. Vjerovali ili ne, ali Europska je komisija naručila 4,6 milijardi doza za 450 milijuna, a i manje stanovnika Europske unije.

Pred brojnim europarlamentarcima Mislav Kolakušić je tijekog govora izvukao nekoliko stranica famoznog ugovora koje izgledaju kao da ih je kreirao kakav pučkoškolac. Komantirao ih je:

- Te stranice se odnose na kvalitetu cjepiva, na cijene, na odgovornost proizvođača za eventualno štetne nastale posljedice primjenom cjepiva i za sam opoziv cjepiva. Moramo raskinuti štetni ugovor odmah!

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.