Zbog toga svijet nije smio znati kako je Schumacher (progovorio je njegov odvjetnik)

Prije gotovo deset godina legenda Formule 1 Michael Schumacher teško se ozlijedio na skijanju. Kako mu je zapravo, do danas zna samo njegova obitelj.

- Mediji bi napravili kaos! Mislim da većina obožavatelja može tolerirati da ne znaju točno kako je njihov idol," kazao je odvjetnik Schumacherovih Felix Damm.

Zbog toga svijet nije smio znati kako je Schumacher (progovorio je njegov odvjetnik) Pinterest
30. 10. 2023

29. prosinca 2013. život Michaela Schumachera drastično se promijenio. Dok je skijao u francuskim Alpama, bivši vozač Formule 1 pao je i udario glavom u stijenu. Tako je počela Schumacherova bitka za preživljavanje, a sve vijesti o njegovom zdravlju odjednom su se srušile, prenosi austrijski portal oe24. U kakvom je sada stanju, zna samo njegova obitelj, a svijet je sada konačno dobio novi uvid u cijelu situaciju, javio se Schumacherov odvjetnik Felix Damm. Progovorio je i zašto obitelj još uvijek taji njegovo zdravlje.

Otkriti ili skrivati istinu o događaju na FR skijalištu

"Raspravljali smo o tome bi li to bio pravi način da informiramo javnost o Schumacherovom zdravstvenom stanju. Međutim, to još uvijek ne bi bio kraj, jer bismo bili prisiljeni obavijestiti javnost o svim zdravstvenim promjenama", rekao je Damm za Legal Tribune Online. Dodao je da nakon prve objave o Schumacherovom zdravstvenom stanju ne bi uspjeli zaustaviti medijski pritisak."

Novinari bi se tada vraćali i pitali: "A kako sada izgleda?" jedan, dva, tri mjeseca ili čak nekoliko godina nakon inicijalnog izvješća o njegovom zdravstvenom stanju", rekao je, dodajući da bi pravno djelovanje u to vrijeme bilo izuzetno teško jer bi početne informacije bile dobrovoljno otkrivene. Tako bi obitelj bila prisiljena u svakom trenutku davati informacije o Schumacherovom zdravstvenom stanju.

Dodao je da je šutnja otpočetka bila teška, jer je odmah nakon nesreće postojala opasnost da se izgubi kontrola nad glasinama i tračevima u medijima. Problematične su bile i konferencije za novinare liječnika. Naime, liječnici su objasnili sadržaj koji je zapravo bio privatan i o kojem se ne smije govoriti. Do tada su informacije o privatnim stvarima zapravo bile potpuni tabu, dodao je Damm.

U intervjuu za spomenuti magazin rekao je i da je medijski pritisak nakon nesreće znatno porastao. "Još mi je u glavi slika novinara i fotografa koji su nekoliko dana ispred bolnice u Grenobleu čekali na informaciju. Kako bismo smanjili medijski pritisak, prve općenite informacije o ozljedama dane su na press konferencijama, gdje su liječnici bili također prisutni, dodao je Damm.

Upravo iz tog razloga Damm nastavlja zagovarati strategiju tajnovitosti: "Mislim da većina obožavatelja može tolerirati da ne znaju točno kako je njihov idol."

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.