Ferrari će izložbom obilježiti 50. rođendan Michaela Schumachera

Izložba je pripremljena u suradnji s fondacijom Keep fighting, koju je prije dvije godine osnovala Schumacherova obitelj 

21. 12. 2018

Za nekoliko dana obilježit će se pet godina od kada je legendarni vozač Formule 1 Michael Schumacher teško stradao na skijanju u francuskom Meribelu. No, o njegovom zdravstvenom stanju proteklih godina nema mnogo informacija, jer obitelj inzistira na tajnosti.

Ipak, prije nekoliko dana proširila se vijest da mu se zdravstveno stanje poboljšalo i da više nije prikovan za bolnički krevet. 

Schumacher će 3. siječnja navršiti 50 godina, a u povodu rođendana talijanski brend Ferrari, s kojim je osvojio pet naslova svjetskog prvaka Formule 1, odlučio mu je pripremiti izložbu u svom muzeju. 

Posjetitelji će tako imati priliku steći uvid u desetljeće dugu suradnju Schumachera i Ferrarija, započetu 1996., a okončanu 2006. Uz to, izložba će javnosti omogućiti da otkrije njegov doprinos razvoju automobila. 

Više pročitajte na Avto-magazin

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.