Bio je dobri i mazni medo i svejedno su ga odstrelili pod agendom da je mladi medvjed ubijen jer je bio opasan za ljude (volio se kretati oko njih)

Odstrel su osudila društva za zaštitu životinja. Prema lokalnim vlastima, Medvjed je bio previše samouvjeren i često je posjećivao urbana i prigradska područja.

Prošlog travnja, 26-godišnji joger ubijen je u napadu medvjeda u obližnjoj šumi, a događaj je potaknuo raspravu o opasnostima koje predstavljaju ove životinje.

Bio je dobri i mazni medo i svejedno su ga odstrelili pod agendom da je mladi medvjed ubijen jer je bio opasan za ljude (volio se kretati oko njih) Rain Carnation from Pixabay
8. 2. 2024

Na Trentinskem v severni Italiji so v torek gozdarski uradniki po ukazu tamkajšnjih oblasti usmrtili medveda, ki naj bi bil nevaren za pohodnike. Odločitev o odstrelu dve leti in pol starega samca je naletela na obsodbe skupin za pravice živali.

Medvedji samec z oznako M90 je bil "nevarna žival glede na njegovo pretirano samozavest in pogosto obiskovanje urbanih in primestnih območij", so v izjavi zapisale oblasti avtonomne pokrajine Trento.

Odstrel su osudila društva za zaštitu životinja

Priča se da je mladi medvjed više puta pratio planinare, posljednji put 28. siječnja, kada je pratio par više od 500 metara duž šumske staze u Mezzani.Skupine za prava životinja osudile su odluku da se medvjed ustrijeli. Talijanski ogranak Međunarodne organizacije za zaštitu životinja (OIPA) opisao je odluku kao kratkovidnu i onu koja ne štiti bioraznolikost.OIPA. Kako je priopćila organizacija, vlasti u Trentu nisu otkrile je li medvjed ustrijeljen ili uspavan. 


 
Prošle godine medo je ubio jogera

Predsjednik autonomne regije Trento, Maurizio Fugatti, koji je potpisao naredbu o odstrelu M90, rekao je da se broj medvjeda u regiji mora kontrolirati.

Prošlog travnja, 26-godišnji joger ubijen je u napadu medvjeda u šumi, a događaj je potaknuo raspravu o opasnostima koje predstavljaju ove životinje, koje su ponovno unesene na to područje između 1996. i 2004. 

Jogera je navodno usmrtila medvjedica, potomak dvaju slovenskih medvjeda koji su 2000. i 2001. u Trentino dopremljeni iz Slovenije u sklopu projekta EU Life Ursus. Prema službenim procjenama, u Italiji živi između 120 i 200 medvjeda, najviše u području Trentina i u središnjoj regiji Abruzzi.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.