Je li jedna od najljepših europskih katedrala u opasnosti? Policija je pojačala osiguranje zbog mogućnosti terorističkog napada

Katedrala se do daljnjeg ne može posjetiti! Je li jedna od najljepših europskih katedrala u opasnosti? Policija je pojačala osiguranje zbog mogućnosti terorističkog napada.
 

Je li jedna od najljepših europskih katedrala u opasnosti? Policija je pojačala osiguranje zbog mogućnosti terorističkog napada pexels-sonia-tack
29. 12. 2023

Njemački sigurnosni organi dobili su informacije o mogućem planiranju terorističkog napada jedne od ekstremističkih islamističkih skupina u novogodišnjoj noći. S obzirom na to, policija je već prije Božića pojačala osiguranje oko poznate kelnske katedrale, a dodatne sigurnosne mjere uvest će i za novogodišnju noć, rekao je policajac Martin Lotz. Upozorio je da ljudi u Kölnu u novogodišnjoj noći mogu vidjeti policajce s jurišnim puškama. "Znam da to može biti zabrinjavajuće, ali mjera je važna kako bi se ljudima omogućilo mirno slavlje", dodao je.

Katedrala se do daljnjeg ne može posjetiti
 

Prije nekoliko dana njemačke sigurnosne vlasti dobile su informaciju o mogućem planiranju terorističkog napada u novogodišnjoj noći. Mjere sigurnosti oko slavne katedrale pojačane su uoči Božića, a katedrala je do daljnjega zatvorena za turiste Policija je u nedjelju u Weslu, stotinjak kilometara sjeverno od Kölna, privela 30-godišnjeg Tadžikistanca. Muškarac je nekoliko puta posjetio Kölnsku katedralu, a policija sumnja da je možda planirao napad.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.