Sad i službeno: Lewis Hamilton u Ferrariju, definitivno zbogom Mercedesu

Nakon 13 nevjerojatnih godina i 7 naslova svjetskog prvaka rastava Mercedesa i Hamiltona! Sedmerostruki svjetski prvak Formule 1 Lewis Hamilton vozit će se za Ferrari u sezoni 2025., potvrdili su Britanac i ekipa Mercedesa na službenim stranicama.

Sad i službeno: Lewis Hamilton u Ferrariju, definitivno zbogom Mercedesu Lewis Hamilton / Instagram
1. 2. 2024

Tridesetdevetogodišnjak iz Stevenagea iskoristio je klauzulu koja mu omogućuje da napusti momčad s kojom je započeo svoj zajednički put 2013. Tijekom dana o transferu su izvijestili mnogi specijalizirani motosportski mediji, uključujući Autosport. je nekoliko puta tijekom svoje karijere rekao da bi želio jednom isprobati preponskog konja iz Maranella, a 2025. želja će mu se ostvariti.

"U Mercedesu sam proveo 11 nevjerojatnih godina, ponosan sam na sve što smo zajedno osvojili. Mercedes dio je mog života od moje 13. godine. Odrastao sam s njim pa je odluka o transferu bila jedna od najtežih u mom životu," rekao je sedmerostruki svjetski prvak u izjavi za Mercedesovu stranicu .

"Pravi je trenutak za novi izazov i jako mu se veselim. Uvijek ću biti zahvalan na podršci obitelji Mercedes, posebno šefu Totu Wolffu. Zahvalan sam mu na prijateljstvu i vještinama vođenja, tako da našu zajedničku priču želim završiti na visokoj toni. I dalje sam 100% predan Mercedesu i učinit ću sve što je u mojoj moći da i moja prošla sezona u srebrnoj strijeli ostane zapamćena," dodao je 39-godišnji -stara zvijezda Formule 1.

"Bilo je to najbolje partnerstvo koje je svijet Formule 1 ikada vidio. Možemo to gledati s ponosom. Lewis će uvijek biti važan dio Mercedesove povijesti. Znali smo da će naša suradnja kad-tad prestati, danas je taj dan. Razumijemo i prihvaćamo njegovu želju za novim izazovom. Pred nama je još posljednja sezona s Lewisom u kokpitu, pa želimo uspješnu sezonu 2024.", rekao je šef Mercedesa Wolff o prelasku u Ferrari.

Mercedes je u kolovozu produžio ugovore s Hamiltonom i njegovim timskim kolegom Georgeom Russellom do kraja 2025. Od 2025. Hamilton će voziti uz Monačanina Charlesa Leclerca koji je početkom godine potpisao dugoročni ugovor Trenutačni drugi Ferrari vozač, Španjolac Carlos Sainz, nakon ove sezone ističe ugovor.

Hamilton se pridružio Mercedesu 2013., nakon što je prvih šest sezona u Formuli 1 proveo za volanom McLarena, s kojim je 2008. osvojio svoj prvi naslov svjetskog prvaka. Osvojio je preostale šest (2014, 2015, 2017, 2018, 2019, 2020) s Mercedesom.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.