Mick Schumacher poklonio se u Nürburgringu Lewis Hamiltonu te izazvao lavinu emocija, darovao je novom Kralju Velikog cirkusa kacigu slavnog oca

Hamilton se izjednačio sa Schumacherom po broju pobjeda u Formuli 1. Pobjednik utrke za "Veliku nagradu Eiffela" na Nürburgringu je Lewis Hamilton (Mercedes), drugi je bio Max Verstappen (Red Bull), a treći Renaultov trkač Daniel Ricciardo. Valtteri Bottas morao je dati ostavku zbog tehničkih utega u pogonskom sustavu. Bila je to i 91. pobjeda Hamiltona u karijeri.

Mick Schumacher poklonio se u Nürburgringu Lewis Hamiltonu te izazvao lavinu emocija, darovao je novom Kralju Velikog cirkusa kacigu slavnog oca Daimler
12. 10. 2020

Pobjedom na Nürbrringu Lewis Hamilton stao je na stranu Michaela Schumachera. Oba su trkača do sada pobijedila u 91 utrci u Formuli 1, ali naravno, karijera Lewisa Hamiltona još uvijek nije gotova. No, ovu pobjedu Britancu možemo pripisati više nego zbog njegove brzine s terenom s pogonskim sklopom u trkaćem automobilu Valtterija Bottasa.

Od samog početka bilo je jasno da je Bottas za nijansu brži od Hamiltona, dok su ostali trkači više-manje bili samo promatrači njihova dvoboja. No kad je Finac rekao boksačima da nešto nije u redu s njegovim pogonskim sklopom, samo su ga pozvali u boks i gurnuli njegov trkaći automobil u garažu. “Kako se ispostavilo, nešto nije bilo u redu s elektronikom MGU-H pogonskog sklopa. Nažalost, i to se događa, ali do ostavke bio sam vrlo konkurentan ", rekao je Bottas nakon utrke.

Lewis Hamilton je tako zakotrljao veliki kamen iz srca, jer je šest utrka prije kraja povećao prednost u odnosu na svog progonitelja, prvenstveno Bottasa, na 69 bodova. Hamilton se, s druge strane, veselio novom rekordu. “Kad sam prešao cilj, bio sam pun emocija. Kao da je pobijedio prvi put u karijeri. Jako sam sretna i zadovoljna, u takvim trenucima možete zaboraviti na sve prošle događaje. Ako se samo sjetim kako sam gledao utrke na televiziji i divio se Michaelu. Ludo, ali sada imam isti broj pobjeda u svojoj statistici ", dodao je Britanac.

Nakon utrke dobio je i Michaelovu trkaću kacigu iz svojih Mercedesovih trkačkih dana na poklon od Micka Schumachera. Nakon svega ovoga, šef Mercedesove momčadi Toto Wolff rekao je da je unatoč visokom vodstvu prvenstvo daleko od presuđenog. "Valtteri je bolji iz utrke u utrku, Lewis još nema naslov u džepu, puno se više može dogoditi u sljedećim utrkama."

Max Verstappen iz Red Bulla  bio je iznenađujuće spor. Više se očekivalo od Nizozemca nakon kvalifikacija, ali nije puno odmahivao glavom: “Jednostavno nije išlo brže, hladno vrijeme je učinilo svoje. Možda sam imao nekih prilika nakon ponovnog starta iza sigurnosnog automobila, ali taj trenutak nisam dobro iskoristio. "
 

 
Treće mjesto je pripalo Danielu Ricciardu, koji je to naravno prigodno proslavio svojim prepoznatljivim 'cipelarim'. Naime, pio je šampanjac iz svoje trkaće cipele, ne na pobjedničkoj pozornici, već odmah nakon dodjele nagrada u prostorijama momčadi.

U svemu tome vrijedi spomenuti osmo mjesto Nico Hülkenberga, koji je netom uskočio umjesto bolesnog Lancea Strolla. Stroll je patio od probavne smetnje, a Hülkenberg se samo morao naviknuti na automobil, jer se jako promijenio od njegove utrke u Silverstoneu, posebno mehanički mehanizam.

Sljedeća utrka održat će se 25. listopada u Portimau u Portugalu.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.